NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Μετανάστευση εργατικού δυναμικού: ​​Νέα πλατφόρμα για τη συνεργασία των κρατών μελών από την ΕΕ

Μετανάστευση εργατικού δυναμικού: ​​Νέα πλατφόρμα για τη συνεργασία των κρατών μελών από την ΕΕ

Την πρώτη συνεδρίαση της πλατφόρμας για τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών που ειδικεύονται στην πολιτική μετανάστευσης και απασχόλησης και Ευρωπαίοι κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι θα εγκαινιάσουν αύριο η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον και ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε για την προώθηση της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού στην ΕΕ με στόχο την προσέλκυση των αναγκαίων δεξιοτήτων και ταλέντων από τρίτες χώρες. Όπως επισήμανε η Επιτροπή όταν πρότεινε την ανακήρυξη του 2023 σε Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, ενώ το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των οικονομιών και των κοινωνιών της Ευρώπης και για να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ευκαιρίες που προσφέρουν η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση, τα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων. Ένα μέτρο για την αντιμετώπιση των ελλείψεων αυτών είναι η ορθή διαχείριση της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού.

Οι συμμετέχοντες στην αυριανή συνεδρίαση θα συζητήσουν τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας, θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού και θα προωθήσουν πρωτοβουλίες της ΕΕ, όπως ανακοινώθηκε στη δέσμη μέτρων για τις δεξιότητες και τα ταλέντα. Δεδομένης της καθοριστικής σημασίας της συνεργασίας, η πλατφόρμα για τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού θα συγκαλείται σε τακτική βάση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr