NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ασφάλειες
ανάγνωση

Στην αγορά το πρώτο ομόλογο για cyber κινδύνους

Στην αγορά το πρώτο ομόλογο για cyber κινδύνους

Κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο ομόλογο cyber καταστροφών από το Συνδικάτο των Lloyds, την Beazley. Ο σχεδιασμός του ομόλογου προβλέπει αποζημιώσεις άνω των 300 εκατομμυρίων ή 246 στερλινών σε ασφαλισμένους έναντι των κυβερνοκινδύνων.

Τα ομόλογα καταστροφών παραδοσιακά σχεδιάζονται για να καλύψουν τους ασφαλισμένους έναντι των κινδύνων από φυσικές καταστροφές μέσω συμφωνιών όπου οι επενδυτές καλύπτουν το κόστος υπερβολικά δαπανηρών καταστροφικών γεγονότων.

Στα ILS, αντίθετα, οι ασφαλιστικές πληρώνουν τους επενδυτές, αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα γεγονότα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά οι επενδυτές πληρώνουν μόνο εάν το κόστος αυτών των γεγονότων υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο.

Το νέο ομόλογο καταστροφών της Beazley των Lloyds επεκτείνεται σε κυβερνοκινδύνους, προστατεύοντας τις ασφαλιστικές από ζημιές μεγάλης κλίμακας.

Τα ομόλογα καταστροφών (cat bond) δεν συνδέονται με τις παραδοσιακές χρηματαγορές

Για τους επενδυτές, τα ομόλογα λειτουργούν ως μη κυκλικές επενδύσεις και δεν συνδέονται με κινήσεις των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών αγορών.

Η νέα έκδοση και κυκλοφορία του νέου ομολόγου αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα προς την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς cyber κινδύνων καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν νέες καλύψεις για παραβιάσεις στον διαδίκτυο.


Οι ασφαλιστικές δεν μπορούν να καλύψουν εξ’ ολοκλήρου κινδύνους

Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν συναντήσει σοβαρές δυσκολίες στο να καλύψουν τους cyber κινδύνους λόγω μεγάλης ανησυχίας για συστημικές επιθέσεις που δύνανται να οδηγήσουν σε συντριπτικά κόστη για την οικονομία, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να πλήξει σοβαρά τις προβλέψεις των ασφαλιστικών για αποζημιώσεις, σε τέτοιο σημείο ώστε να μην είναι ικανές να απορροφήσουν το κόστος.

Το νέο ομόλογο cyber κινδύνων υποστηρίζεται από ομάδα επενδυτών συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή επενδύσεων των ΗΠΑ Fermat Capital Management και έχει εκδοθεί από την αντασφαλιστική Gallagher Re.

Σημειώνεται ότι το 2022 οι Βρετανικές επιχειρήσεις αντιμετώπισαν ρεκόρ κυβενοεπιθέσεων. Καταγράφηκαν 687.489 χιλιάδες προσπάθειες παραβίασης των συστημάτων τους, παρουσιάζοντας τεράστια αύξηση τους τρεις τελευταίους μήνες σύμφωνα με την εταιρεία τεχνολογίας Beaming.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr