NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

​Κύπρος: Έως τις 30/4 παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000»​

​Κύπρος: Έως τις 30/4 παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000»​

Την παράταση κατά 3 μήνες (έως τις 30 Απριλίου 2023) της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων της Ά Φάσης του Σχεδίου Χορηγιών για την εγκατάσταση 1000 σημείων επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000» ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου.​

Η μορφή της ενίσχυσης που θα παραχωρείται είναι αποκλειστικά ήσσονος σημασίας (De minimis) δυνάμει του Κανονισμού 3(2) των περί Ελέγχου των Κρατικών Ενισχύσεων (Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας) Κανονισμών του 2009 και 2012.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα (Εταιρείες, Σωματεία, Ιδρύματα), Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές «χώρου στάθμευσης για δημόσια χρήση» και δραστηριοποιούνται σε περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα επιλέξιμα σημεία εγκατάστασης είναι, μεταξύ άλλων, χώροι στάθμευσης για δημόσια χρήση, δημοτικοί και κοινοτικοί χώροι στάθμευσης, ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης για το κοινό, χώροι πρατηρίων πετρελαιοειδών, χώροι σταθμών επαναφόρτισης κτλ.

Ο κάθε δικαιούχος δύναται να λάβει χορηγία για τέσσερις σταθμούς επαναφόρτισης, ανά επαρχία, με μέγιστο αριθμό τους δεκαπέντε σε όλη την Κύπρο, με εξαίρεση τις τοπικές αρχές οι οποίες μπορούν να λάβουν χορηγία για να τοποθετήσουν μέχρι και οκτώ σταθμούς εντός της επικράτειάς τους.

Το Σχέδιο προνοεί χρηματοδότηση σε ποσοστό 50% της ολικής δαπάνης, με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης ανάλογα με τη μέγιστη ισχύ εξόδου του φορτιστή. Σημεία φόρτισης τα οποία θα εγκατασταθούν σε ορεινές περιοχές, θα λαμβάνουν αυξημένο ποσοστό χορηγίας μέχρι 55%, με τα ανώτατα όρια χρηματοδότησης να παραμένουν ως έχουν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο Επιχορήγησης, τον οδηγό και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα https://ev1000.cea.org.cy.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr