NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​ExcellenSeas: Παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών παρουσία Κεραμέως και Παυλόπουλου

​ExcellenSeas: Παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών παρουσία Κεραμέως και Παυλόπουλου
18_01_2023 | 17:46 18_01_2023 | 17:47
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Κοινωνία, Παιδεία - Νεολαία

Την παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών ExcellenSeas παρουσίασε η Α.Μ.Κ.Ε «Θάλασσες Αριστείας της Pastra Cretonaxiosa» σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων COTSEN HALL της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό το έργο των «Θαλασσών Αριστείας» και να τιμηθούν τόσο οι υπότροφοι του προγράμματος, όσο και οι άνθρωποι που έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα τις προσπάθειες του φορέα, είτε ως Ιδρυτές, είτε ως Δωρητές, είτε ως Επιστημονικοί Σύμβουλοι.

Στην εκδήλωση, τίμησαν το φορέα με την παρουσία τους ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπιος Παυλόπουλος και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα υποτροφιών «ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» ExcellenSeas

Το πρόγραμμα «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της κολυμβητικής ομάδας ανοιχτής θάλασσας Pastra Cretonaxiosa. Τα μέλη της ομάδας, κολυμπώντας μεγάλες αποστάσεις σε διάφορες περιοχές των ελληνικών θαλασσών και επικοινωνώντας με τις τοπικές κοινωνίες, απέκτησαν άμεση αντίληψη των ιδιαίτερων συνθηκών και αναγκών των μικρών ακριτικών νησιών της χώρας μας. Για το λόγο αυτό, η ομάδα έθεσε ως στόχο των κολυμβητικών της εξορμήσεων την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την συγκέντρωση πόρων, για την παροχή οικονομικής στήριξης με τη μορφή υποτροφίας για φοιτητές από τα νησιά αυτά, υπό την αιγίδα μάλιστα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ξεκινώντας το 2018, με την απονομή μίας υποτροφίας στη μοναδική απόφοιτο του Λυκείου Άη Στρατή, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα στηριζόμενο από ένα ευρύ φάσμα εταιριών και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων Boston Consulting Group, HELLENiQ ENERGY, Eugenia Giannini and Associates Law Firm, Grant Thornton, Athens International Airport, Attica Group, MGCode, INTRASOFT International, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, MOTODYNAMICS, Sofreh N.Y., Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Fraport Greece, Electra Hotels, ΣΕΤΕ, ΤΕΜΕΣ, Ιονικής Ξενοδοχειακής, SANI Resort, ΕΥΔΑΠ, Ertif Verwaltung Photovoltaics Ltd, κου Βασίλειου Αντωνιάδη, κας Αγγελικής Βέρλη και όσων άλλων μας έχουν στηρίξει άμεσα ή έμμεσα. Οι οργανισμοί και οι εταιρίες αυτές στηρίζουν τη λειτουργία του προγράμματος αλλά και αναλαμβάνουν τη χορηγία των υποτροφιών.

Όραμα του ExcellenSeas αποτελεί η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών των ακριτικών νησιών μέσω της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προόδου των νέων των νησιών αυτών. Ειδικότερα, στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι η επιβράβευση και η ενίσχυση άριστων μαθητών και μαθητριών των ακριτικών μας νησιών, που έχουν εισαχθεί σε πανεπιστημιακές σχολές, αλλά χρειάζονται υποστήριξη για να ανταποκριθούν στο οικονομικό βάρος των σπουδών. Έτσι, μέσω στοχευμένης χρηματικής ενίσχυσης (έως 6.000€ ετησίως) και συμβουλευτικής καθοδήγησης, υπό την αιγίδα της Επιστημονικού Συμβουλίου του προγράμματος, χορηγούμε υποτροφίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των πανεπιστημιακών σπουδών. Το πρόγραμμα επίσης παρέχει στους υπότροφους τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, αναλόγως του αντικειμένου σπουδών τους.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο στελεχώνεται από τακτικούς ή ομότιμους Καθηγητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, καθώς και από διακεκριμένες για το ήθος και το υψηλό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους επίπεδο προσωπικότητες. Κομβικό έργο του Συμβουλίου αποτελεί η επιλογή των υποτρόφων και η στενή παρακολούθηση της ακαδημαϊκής τους εξέλιξης. Επιπλέον όμως, και η παροχή πολύτιμου συμβουλευτικού έργου κατά το επόμενο στάδιο, αυτό της επαγγελματικής αποκατάστασης τους.

Ήδη, το πρόγραμμα ExcellenSeas έχει απονείμει 34 4ετείς ή 5ετείς υποτροφίες κατά τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021, σε μαθητές και μαθήτριες από νησιά όπως η Αστυπάλαια, το Καστελόριζο, το Μεγανήσι, ο Άη Στρατής, η Νίσυρος, η Χάλκη, τα Ψαρά, η Κάσος και οι Φούρνοι, που σήμερα φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας. Η στήριξη που έχουν λάβει οι υπότροφοι σε συμβουλευτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο – ειδικά δεδομένου και του οικονομικού αντίκτυπου της πρόσφατης πανδημίας – αποτελεί βασικό άξονα ώθησης της ακαδημαϊκής τους πορείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία και το πλαίσιο παροχής των υποτροφιών, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.excellenseas.org.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr