NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

​Η ΕΕ στην Ήπειρο - Επόμενοι σταθμοί: Θεσσαλία, Πελοπόννησος και Κρήτη

​Η ΕΕ στην Ήπειρο - Επόμενοι σταθμοί: Θεσσαλία, Πελοπόννησος και Κρήτη

Τα Ιωάννινα ήταν ο πρώτος σταθμός μίας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), που διοργανώνονται με την πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές και τα Κέντρα Europe Direct.

Η ανοικτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2023, με τίτλο: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο» και διοργανώθηκε με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Europe Direct Ηπείρου.

Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι θεσμικών και πολιτειακών φορέων καθώς και πολίτες που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την συνεισφορά της Ε.Ε. στην Ήπειρο μέσα από ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα παρουσίασης της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ηπείρου και των προοπτικών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας.

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, υπογράμμισε την σημαντική συμβολή της Έ.Ε. στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Νέλλη Παλαιολόγου ανέδειξε τον πρωταρχικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ε.Ε. στην Ήπειρο σε μια προσπάθεια αντιστροφής των δεικτών της παραγωγικότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ανταγωνιστικότητας που δυστυχώς βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα η ανεργία καλπάζει.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ηπείρου μέσα από έργα και δράσεις που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια. Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, τονίζοντας την ανάγκη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Τις προοπτικές μιας ευρωπαϊκής πολιτικής υγείας με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση των Συστημάτων Υγείας των κρατών-μελών, με ταυτόχρονη έμφαση στην ισότητα, την ίση μεταχείριση, τη δικαιοσύνη και την συνοχή, συζήτησαν ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ, Ελλάδα) και ο ιατρός-παθολόγος (MD, PhD) κ. Ιωάννης Γιαννακάκης. Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κυρία Μαίρη Μπιμπή.

Η δράση ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 με σεμινάριο ειδικά αφιερωμένο στην ενημέρωση των δημοσιογράφων της Ηπείρου για θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ε.Κ. στην Ελλάδα κ. Κ. Τσουτσοπλίδης επεσήμανε την σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών εκλογών (κατά το έτος 2024), τονίζοντας ότι «θα δώσουμε το πολιτικό στίγμα που περιμένουμε να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα χρόνια». Αυτό, όπως είπε, μας αφορά γιατί τα τεκταινόμενα στην Ε.Ε. τελικά καθορίζουν τη ζωή μας και τις προοπτικές μας.

Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο δημοσιογράφος του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κυρία Νέλλη Παλαιολόγου, η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Αθήνα, κυρία Άννα Ευσταθίου και ο υπεύθυνος κοινωνικών δικτύων και ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Σαμουηλίδης.

Οι επόμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν

  • στην Τρίπολη (27 και 28 Ιανουαρίου)
  • στη Λάρισα και τα Τρίκαλα (3 και 4 Φεβρουαρίου)
  • στο Ηράκλειο Κρήτης (9 και 10 Φεβρουαρίου)

Στιγμιότυπα από τη διήμερη ενημερωτική δράση:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr