NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

NLP: Το απαραίτητο εργαλείο για να εξελιχθείς επαγγελματικά

NLP: Το απαραίτητο εργαλείο για να εξελιχθείς επαγγελματικά

Ίσως αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν και προοδεύουν επαγγελματικά και κάποιοι άλλοι όχι, ακόμα κι αν διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα σε σχέση με τους πρώτους - πολλές φορές και περισσότερα. Ίσως αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι έχουν ουσιαστικές σχέσεις με την ομάδα τους και αποτελεσματική επικοινωνία, ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται; Και τέλος, πώς μπορούν μερικοί άνθρωποι να επιτυγχάνουν κάθε τους στόχο, ενώ κάποιοι άλλοι όχι;

Η απάντηση είναι απλή: ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις γνώσεις που προσφέρει το NLP. Το απαραίτητο εργαλείο που μπορεί να σε βοηθήσει να εξελιχθείς σε κάθε τομέα της ζωής σου. Τι είναι όμως το NLP και πώς θα σε βοηθήσει πιο συγκεκριμένα για να εξελιχθείς επαγγελματικά;

Τι είναι το ΝLP

Ο νευρο-γλωσσικός προγραμματισμός (στα αγγλικά αναφέρεται εν συντομία ως ΝLP) είναι η κατάλληλη μέθοδος για να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου, οι οποίες αποτελούν το κλειδί για την επαγγελματική σου επιτυχία.

To NLP σε μαθαίνει πώς μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και συμπεριφέρεσαι και άρα να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα. Το βλέπω καθημερινά στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Η χρήση των εργαλείων του νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού που τους διδάσκω, τους προσφέρει περισσότερες επιλογές και ευελιξία. Τους βοηθάει να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά τους έτσι ώστε να πετύχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Το NLP μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι πιο επιτυχημένος, αλλά και να μάθεις να επικοινωνείς καλύτερα με τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από τυχόν περιοριστικές πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω τόσο σε ατομικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ας δούμε όμως πώς γίνεται κάτι τέτοιο και στην πράξη.


Πώς το NLP αυξάνει τις επαγγελματικές σου επιδόσεις;

Ανακάλυψε την κρυμμένη δύναμη του εγκεφάλου σου

Ξέρεις ότι το 90% του εγκεφάλου σου είναι γεμάτο με ανεκμετάλλευτες δυνατότητες; Ο εγκέφαλός σου περιλαμβάνει το συνειδητό και τον υποσυνείδητο νου. Το συνειδητό μέρος έχει να κάνει με τη διαδικασία της λογικής σκέψης και αποτελείται από όλα όσα ήδη γνωρίζεις. Από την άλλη, το υποσυνείδητο αποτελείται από όλα εκείνα που γίνονται χωρίς εσύ να το συνειδητοποιείς. Και εδώ είναι που σε βοηθά ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός να εκμεταλλευτείς και να αξιοποιήσεις περισσότερο αυτήν την κρυμμένη δύναμη του εγκεφάλου σου. Σκέψου πως θα ήταν εάν μπορούσες να βρεις μέσα σου και να εφαρμόσεις στην πράξη το ανεξερεύνητο δυναμικό, τα ταλέντα, τις δεξιότητες που όλοι οι άνθρωποι διαθέτουμε.


Προγραμμάτισε ξανά το λειτουργικό σου σύστημα

Έχεις μάθει να χρησιμοποιείς το μυαλό σου με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Η εμπειρία μου ως coach και επαγγελματίας νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού, μου δείχνει ότι ίσως έχεις επαναπαυθεί, με αποτέλεσμα να μην κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές που θα οδηγήσουν στην εξέλιξή σου. Είναι κρίμα. Ασχολούμαστε με κάθε είδους manual, με μηχανήματα, συσκευές και εφαρμογές καθημερινά και παραμελούμε το σημαντικότερο: Τον εγκέφαλό μας.

Για να τα πετύχεις όλα αυτά θα χρειαστείς την καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου επαγγελματία NLP. Εκείνος είναι που θα σε βοηθήσει να προγραμματίσεις ξανά το λειτουργικό σου σύστημα και να δημιουργήσεις την ζωή και την καριέρα που θέλεις.


Αναθεώρησε τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις

Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να εντοπίσεις τυχόν πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω και σε εμποδίζουν να εξελιχθείς. Πρόκειται για τις περιοριστικές πεποιθήσεις που αποτελούν την τρικλοποδιά που εσύ ο ίδιος βάζεις στον εαυτό σου. Κι όμως, είναι έτσι ακριβώς. Σκέψεις και «κολλήματα» σε ιδέες και καταστάσεις είναι αυτά που σαμποτάρουν την εξέλιξή μας.

Το NLP θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις και να αλλάξεις όλα αυτά που δεν σε ωφελούν πλέον. Θα μάθεις να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς, θα αξιοποιήσεις τυχόν κρυφά ταλέντα και δυνατότητες και θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται.


Προσδιόρισε με σαφήνεια τους στόχους σου

Το NLP είναι ο καλύτερος σύμμαχος της στοχοθεσίας και η στοχοθεσία που γίνεται με τον σωστό τρόπο είναι αυτή που θα κάνει τις επιδιώξεις σου πραγματικότητα: να θέσεις με σαφήνεια τους στόχους σου, να κάνεις ένα σωστό προγραμματισμό, ένα σωστό σχεδιασμό, ένα χρονοδιάγραμμα και τελικά να τους επιτύχεις.


Κάνε πιο αποτελεσματική την επικοινωνία σου

Μάθε να αναζητάς τους “υποστηρικτές” που έχεις γύρω σου. Κάθε είδους σχέση, επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική, αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας σου. Και επειδή οι σχέσεις χρειάζονται φροντίδα, προσπάθησε να είσαι πιο άμεσος στην επικοινωνία σου με τους γύρω σου, να έχεις περισσότερη ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση. Το NLP θα σε βοηθήσει να έχεις πιο αποτελεσματικότερη επικοινωνία, καλύτερη κατανόηση και αλληλοκατανόηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr