NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​Διάκριση των δήμων Μυκόνου και Ορεστιάδας για τις μονάδες αφαλάτωσης της Watera Ελλάς​

​Διάκριση των δήμων Μυκόνου και Ορεστιάδας για τις μονάδες αφαλάτωσης της Watera Ελλάς​

Με Gold και Silver βραβεία τιμήθηκαν οι Δήμοι Μυκόνου και Ορεστιάδας, για τις μονάδες αφαλάτωσης της Watera Ελλάς που έχουν εγκαταστήσει, στα πλαίσια των φετινών Best City Awards που απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» του Δήμου Αθηναίων.

Χρυσό βραβείο έλαβε ο Δήμος Μυκόνου, ο οποίος έχει διαχρονικά αξιοποιήσει την τεχνολογία της αφαλάτωσης θαλασσινού νερού για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του νησιού για πόσιμο νερό. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς. Σημειώνεται ότι οι μονάδες αφαλάτωσης της Watera Hellas που διαθέτει ο Δήμος Μυκόνου έχουν συνολική ονομαστική δυναμικότητα 11.000 κυβικά ημερησίως και καλύπτουν ένα σημαντικό ποσοστό της ζήτησης.

Αντίστοιχα, ο Δήμος Ορεστιάδας, επιβραβεύτηκε με το Ασημένιο βραβείο για ένα από τα μεγαλύτερα έργα επεξεργασίας νερού που έχει γίνει στη χώρα. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Βασίλειος Μαυρίδης. Ειδικότερα, στα πλαίσια της συγκεκριμένης σύμβασης εξασφαλίζεται άριστη ποιότητα πόσιμου νερού σε 19 χωριά και οικισμούς του Δήμου Ορεστιάδας, επιλύοντας προβλήματα που προκύπτουν από υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων όπως μαγγανίου, σιδήρου, αρσενικού και νιτρικών. Την προμήθεια του συνόλου των συστημάτων επεξεργασίας νερού, στην οποία περιλαμβάνονταν και 14 συστήματα αφαλάτωσης, συνολικής δυναμικότητας 15.300 κυβικών ημερησίως, την ανέλαβε η Watera Ελλάς.

H Watera είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των βασικών υποδομών των Δήμων της χώρας που αποσκοπεί στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών με την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας, άριστης ποιότητας, πόσιμου νερού.

water_systima_afalatosis_mykonos_orestiada.jpg?mtime=20230124154844#asset:394301


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr