NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι διεθνείς τελικοί του διαγωνισμού My Mocaccino Challenge από τη Lavazza

Οι διεθνείς τελικοί του διαγωνισμού My Mocaccino Challenge από τη Lavazza

Επιδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία τους, 15 διεθνείς barista, όπου μεταξύ των οποίων 3 είναι Έλληνες, θα διαγωνιστούν για να κερδίσουν τον τίτλο του Lavazza Barista Challenge Champion του πρώτου διαγωνισμού Lavazza My Mocaccino Challenge.

Στις 26 Ιανουαρίου, η La Centrale Nuvola Lavazza στο Τορίνο θα φιλοξενήσει τους τελικούς του διεθνή διαγωνισμού My Mocaccino Challenge από τη Lavazza, που έχει σχεδιαστεί για την κοινότητα των barista που ανήκουν στην κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική, ενισχύοντας τη δέσμευση του brand να προωθήσει το ρόλο τους παγκοσμίως. Αυτή η εξαιρετική και μοναδική διοργάνωση θα παρουσιάσει τις δεξιότητες, τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία 15 φιναλίστ που προέρχονται από την Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του The Best of The Bests.

Οι 3 Έλληνες φιναλίστ που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, έτοιμοι να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους με τη μέγιστη υπερηφάνεια και συγκίνηση, είναι:

  • Ο Μιχαήλ Μπέλλιος, που εργάζεται στο Kubrick Pure Social Club στη Λάρισα
  • Η Ευσταθία Μυρτώ Μάντζιου, που εργάζεται στο Kubrick Pure Social Club στη Λάρισα
  • Κωνσταντίνος Μακρής, που εργάζεται στο The Cups στα Ιωάννινα

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στην Ελλάδα στα τέλη του 2021, με την επιλογή του πρώτου φιναλίστ στην HO.RE.CA Expo 2022, και έπειτα ακολούθησε η επιλογή των δύο επιπλέον φιναλίστ στο Τορίνο τον Νοέμβριο του 2022. Σε αυτή την ομάδα δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχει στον τελικό γύρο στην Ιταλία, απέναντι στους άλλους διεθνείς φιναλίστ. Επιπλέον, κέρδισαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία στο Τορίνο, γνωρίζοντας το σύμπαν της Lavazza: από την επίσκεψη στο Κέντρο Καινοτομίας και το Μουσείο Lavazza, μέχρι και την συμμετοχή τους σε ένα Masterclass στο Factory 1895.

«Ο καφές είναι κάτι περισσότερο από ένα προϊόν. Είναι μέρος της καθημερινής ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ένα τελετουργικό που επαναλαμβάνεται κάθε μέρα. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή σε κάθε διαδικασία για να διασφαλιστεί ότι το αποτέλεσμα στο φλιτζάνι είναι πάντα το καλύτερο δυνατό», είπε ο Διονύσης Μούστης, Lavazza Capabilities Manager, τον Νοέμβριο κατά την ανακοίνωση των δύο baristas που προκρίθηκαν στους Διεθνείς Τελικούς.

Η τελική εκδήλωση στο Τορίνο θα αποτελείται από έναν μόνο γύρο: όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρουσιάσουν την ειδική συνταγή τους για mocaccino. Ο καφές είναι απλός. Αλλά ακριβώς λόγω αυτής της απλότητας, όταν αντιμετωπίζεται με δημιουργικότητα και με μια επιθυμία για πειραματισμό, μπορεί να αλλάξει και να οδηγήσει σε εκπληκτικές εμπειρίες. Ξεκινώντας από τα βασικά, παραδοσιακά συστατικά, οι φιναλίστ θα πρέπει να ερμηνεύσουν ξανά τη συνηθισμένη παρασκευή του mocaccino, προσθέτοντας μια προσωπική πινελιά και δίνοντας στη συνταγή μια μοναδική ανατροπή.

Για να αξιολογήσει το έργο τους, έχει προσκληθεί μια κριτική επιτροπή 4 ειδικών. Για μια πλήρη και συνεπή αξιολόγηση, η κριτική επιτροπή θα οργανωθεί σε δύο διαφορετικά πάνελ: ένα τεχνικό και ένα αισθητηριακό. Στο ρόλο του τεχνικού κριτή, ο Διονύσης Μούστης, Lavazza Capabilities Manager, θα αξιολογήσει τις δεξιότητες και τις τεχνικές ικανότητες, δίνοντας προσοχή στις κινήσεις και στη προετοιμασία κάθε συμμετέχοντα. To αισθητηριακό πάνελ που αποτελείται από τον Francesco Viarizzo, International Training and Food & Beverage Expertise Manager, Fabio Sipione, Events Training Manager και Mirko Giordano, Coffee Senior Trainer, θα αξιολογήσει τη δημιουργικότητα, την παρουσίαση, την αισθητική και τη γεύση κάθε συνταγής mocaccino.

Ο barista με την καλύτερη συνολική επίδοση, παράλληλα με τον τίτλο του Lavazza Barista Challenge Champion, θα λάβει δύο βραβεία:

  • Την εμφάνιση στην κύρια έκδοση/ HORECA της Χώρας του/της, με ένα αφιερωμένο άρθρο που διερευνά το ιστορικό και την εμπειρία του/της.
  • Υποστήριξη της Lavazza στο branding και την ανανέωση των χώρων του Cafè του/της και στην οργάνωση δραστηριοτήτων μάρκετινγκ.

Η Τελική εκδήλωση στο la Centrale Nuvola Lavazza θα συμβαδίσει με μια πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο την απονομή του "Best Liked Barista". Κάθε φιναλίστ θα έχει την ευκαιρία να ζητήσει για ψήφους μέσω των επίσημων καναλιών κοινωνικής δικτύωσης της Lavazza (σελίδα στο Instagram και σελίδα στο Facebook). Όποιος συγκεντρώσει τα περισσότερα like, θα κερδίσει ένα έπαθλο.

Αυθεντικότητα, πάθος για αριστεία, υπευθυνότητα, εφευρετικότητα: αυτές είναι οι αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA της Lavazza από το 1895, οι ίδιες αξίες που ζουν μέχρι και σήμερα στον τελικό του My Mocaccino Barista Challenge της Lavazza.

Παρακάτω η πλήρης λίστα των φιναλίστ:

Αλβανία

  • Mariglen Ramushi που εργάζεται στο Radisson Hotel, στα Τίρανα
  • Μιράντα Ζέφη που εργάζεται στο BonSe, στα Τίρανα
  • Naile Rata που εργάζεται στο Opa, στα Τίρανα

Βουλγαρία

  • Sinem Musa που εργάζεται στο Garson, στο Kardjali
  • Petar Hristov που εργάζεται στο Zazu, στο Sunny Beach
  • Veselin Dzhinin που εργάζεται στο Tea&Eat, στη Σόφια

Σερβία

  • Luka Marković που εργάζεται στο Caffe Bar L'Equipe, στο Kragujevac
  • Nevena Lazović που εργάζεται στο Caffe Bar L'Equipe, στο Kragujevac
  • Vladislav Jovanović που εργάζεται στο Pleasure Caffe, στη Νis

ΗΑΕ

  • Everlee Peran που εργάζεται στην Al Moqah Coffee Trading, στο Ντουμπάι
  • Kiah Parangue που εργάζεται στο Dubai Coffee Museum, στο Ντουμπάι
  • Cherryl Guadalquiver στο Dubai Coffee Museum, στο Ντουμπάι
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr