NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Video Games, Αγορά Εργασίας, Τουρισμός, Μάθηση... or have your cake and eat it, too

Video Games, Αγορά Εργασίας, Τουρισμός, Μάθηση... or have your cake and eat it, too

​Σε κάποιο σημείο αναρωτιέσαι τι να σπουδάσεις για να ξεκινήσεις την καριέρα σου ή για να αλλάξεις επαγγελματική πορεία. Το μέλλον ψιλοαβέβαιο αλλά η αναζήτηση βοηθάει.. Ας κάνουμε μια βόλτα από τα Video games, στο job market, στo esports tourism και τη μάθηση. Ποιο νήμα τα συνδέει;

To gaming εκτός από το παιχνίδι είναι και ένα σύμπαν γεμάτο από ευκαιρίες για καριέρα και δημιουργία. Αυτό που αγαπάς να κάνεις μπορείς να το συνδυάσεις με το πάθος που μοιράζονται εκατομμυρία άνθρωποι στον κόσμο, το gaming και να εξελιχθεις επαγγελματικά, να μάθεις γλώσσες, να ζήσεις το όνειρό σου.

Οι επαγγελματίες του gaming χωρίζονται σε εκείνους που ασχολούνται με τη συγγραφή και το σχεδιασμό του video game, στους υπεύθυνους για τον προγραμματισμό και την τεχνολογία πίσω από το video game και στους product managers που ασχολούνται με την προώθηση του video game και τις πωλήσεις. Pick the best match for you!

Ειδικότερα, αν σου αρέσει το coding, μπορείς να διαλέξεις να γράφεις κώδικα για video games. Οι ειδικότητες των προγραμματιστών που δραστηριοποιούνται στο gaming είναι αμέτρητες: graphics programmers, network programmers, physics programmers, UI programmers, gameplay engineers, infrastructure engineers, rendering engineers, tools engineers, and animation systems engineers.

Αν έχεις καλλιτεχνική φλέβα, μπορείς να συνδυάσεις το πάθος σου για την τέχνη με το gaming industry και να γίνεις video game artist. Οι γνώσεις σε προγράμματα σχεδιασμού κι ένα δυνατό portfolio θα γίνουν το διαβατήριό σου σε μία καριέρα που θα σε ξεδιψάει και θα σε αμοίβει.Αν η συγγραφή είναι το δυνατό σου σημείο, μπορείς να ασχοληθείς με τη δημιουργία του σεναρίου και του περιεχομένου των ρόλων που υπάρχουν στα games.

Αν έχεις παίξει μερικές εκατοντάδες games και σου αρέσει να δίνει σημασία στις λεπτομέρειες και στο design τους, στο όλο στησιμό τους, τότε έχεις ορισμένες από τις βασικές προυποθέσεις για να γίνεις game designer. Το να μπορείς να διακρίνεις τί κάνει ένα game “a big hit or a big flop” είναι μια δεξιότητα που δεν αρκεί να τη μάθεις αν από μέσα σου δε σου βγαίνει. Are you ready for this?

Σου αρέσει το gaming αλλά είσαι έτοιμος και για απαιτητική δουλειά, τότε πως θα σου φαινόταν να εργαστείς ως game tester; Πολύ πριν κυκλοφορήσει ένα game θα το έχεις ελέγξει ενδελεχώς, οτιδήποτε λείπει ή δε λειτουργεί θα το έχεις εντοπίσει για να ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, επαγγέλματα όπως human resources specialist, marketeer, financial advisor, customer support specialist, είναι ειδικότητες απαραίτητες για ένα video game εισέρχεται στη αγορά και αποσκοπεί και στο κέρδος.

Αν η καριέρα σου εξελίσσεται όμορφα και δεν έχεις ανάγκη να αλλάξεις διαδρομή όμως το gaming είναι κάτι σημαντικό για εσένα, γιατι δε ρίχνεις μια ματιά στα esports; Γνωρίζεις ότι συζητιέται πολύ σοβαρά να αναγνωριστεί ως Ολυμπιακό άθλημα τα επόμενα χρόνια; Υπάρχουν πολύ δυνατά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο που αφορούν σε φοιτητές και όχι μόνο.

Εδώ μερικά από τα events για το 2023

Μπορείς να παίξεις το παιχνίδι που σου αρέσει, να γνωρίσεις κόσμο από όλο τον κόσμο, να ταξιδέψεις. Αυτη τη στιγμή 700 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν και συμμετέχουν σε esports events. Τι θα γινόταν εάν έστω ένα μέρος αυτού του πληθυσμού ταξίδευε για να δει από κοντά τις αγαπημένες τις ομάδες να τα δίνουν όλα; Ειδικά local events τα οποία δεν απαιτούν να καλυφθούν μεγάλες αποστάσεις και τα κόστη για τους συμμετέχοντες δε θα είναι δυσθεώρητα, είναι πρώτης τάξης ευκαιρίες για socializing.

Αν ο τουρισμός σε ενδιαφερει, αν ξέρεις το gaming like the palm of your hand, τότε σκέψου ότι το άνοιγμα του τουρισμού στο χώρο του gaming είναι το επόμενο huge step

Note! Από τη στιγμή που το gaming δεν αφορά σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία, κάθε gaming event μπορει να προσελκύσει ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, γεγονός που υπερπολλαπλασιάζει την προοπτική του gaming tourism, αφού αφορά σε τεράστια κομμάτια του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το ζητούμενο είναι το να καταφέρνουμε να συνδυάζουμε “το τερπνόν μετά του ωφελίμου” (have your cake and eat it, too). Συνδύασε αυτό που αγαπάς με το επάγγελμα που θες να ακολουθήσεις. Σπούδασε εκείνο που σημαίνει πολλά για εσένα και μάθε με τον τρόπο που σε συγκινεί και σε βοηθάει να εξελιχθείς ολιστικά.

Αξιοποίησε την αγάπη σου για το gaming και αφησε το να σου ανοίξει δρόμους στη μάθηση και την καριερα σου. Μπορείς να μάθεις μια και περισσότερες γλώσσες μέσα από το gaming. Οι ξένες γλώσσες μαθαίνονται μέσα από την εμπειρία με την αυθεντική γλώσσα όχι λύνοντας απλά ασκήσεις γραμματικής. Αναζήτησε το πάθος σε όσα κάνεις και ψάξε τους τροπους διδασκαλίας που αξιοποιούν το gaming.

Όπως ειπαμε.. have your cake and eat it too..

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr