NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Bootcamp Her Research 2023 - Δύο μέρες γεμάτες καινοτομία για τις γυναίκες ερευνήτριες

Bootcamp Her Research 2023 - Δύο μέρες γεμάτες καινοτομία για τις γυναίκες ερευνήτριες

Μία από τις πιο καινοτόμες δράσεις που υλοποίησε o Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ, με την υποστήριξη του Betsson Hub Foundation, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρες 17:00 – 21:00, στο Betsson Hub στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το Bootcamp #Her_Research 2023 του ΣΕΓΕ διεξήχθη υβριδικά στη Θεσσαλονίκη με συμμετέχουσες γυναίκες ερευνήτριες από όλη την Ελλάδα.

Την πρώτη μέρα του Bootcamp πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα «Εύρεση ερευνητικών πόρων», το οποίο παρουσίασε η πρόεδρος του ΣΕΓΕ και μέλος του EAIC - European Association of Innovation Consultants, κ. Λίνα Τσαλταμπάση, με βασικούς πυλώνες την ενδυνάμωση των γυναικών ερευνητριών σε θέματα τεχνογνωσίας, την πρόσβαση τους στη χρηματοδότηση, την ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών και εμπειριών, καθώς και τη διευκόλυνση της δικτύωσής τους στον επιχειρηματικό κόσμο. Το σεμινάριο ακολούθησε ομαδική καθοδήγηση από τις εμπειρογνώμονες, αξιολογήτριες Horizon 2020 and Europe και μέντορες, κ. Νάσια Ιωαννίδου και κ. Αλεξάνδρα Θωμαΐδου.

Η θεματολογία της δεύτερης ημέρα του Bootcamp #Her_Research 2023 ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση των ερευνητικών προτάσεων των γυναικών ερευνητριών που προκρίθηκαν στο Bootcamp, μπροστά στην Επιστημονική Επιτροπή του 2ου κύκλου της δράσης, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες ποικίλων πανεπιστημίων και ειδικοτήτων, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για τον σύνδεσμο.

Την Επιστημονική Επιτροπή συντόνισε η κ. Αφροδίτη Τσάμπαλλα, νικήτρια του 1ου κύκλου της δράσης #Her_Research και εντεταλμένη ερευνήτρια ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Στην Επιστημονική Επιτροπή συμμετέχουν η κ. Αναστασία Ζήση, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, η κ. Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο κ. Εμμανουήλ Κουδουμάς, καθηγητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο κ. Αριστείδης Μπιτζένης, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η κ. Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, καθηγήτρια Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο κ. Εμμανουήλ Τσικνάκης, καθηγητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, η κ. Μαρία Παρταλίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η κ. Βιλελμίνη Σωσώνη, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου, η κ. Ζέφη Δημαδάμα, ειδικό διδακτικό προσωπικό Παντείου Πανεπιστημίου και ο κ. Χρήστος Γεωργοκωστόπουλος, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το επόμενο βήμα της δράσης αποτελεί η αξιολόγηση των προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τις γυναίκες ερευνήτριες στην Επιστημονική Επιτροπή, της οποίας το έργο προβλέπεται πολύ δύσκολο αφού ακούστηκαν πάρα πολλές καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες, οι οποίες αξίζουν να υποστηριχθούν και να υλοποιηθούν. Η επιτροπή θα πρέπει να επιλέξει τις 8 καλύτερες ομάδες, οι οποίες θα λάβουν τα έπαθλα του 2ου κύκλου #Her_Research.

Η υπεύθυνη της δράσης και οικονομική επόπτρια του ΣΕΓΕ, κ. Χριστίνα Βρακά, δήλωσε: «Η τεράστια συμμετοχή των γυναικών ερευνητριών, αλλά και παρουσίαση τόσο καινοτόμων προτάσεων αποτελεί τρανή απόδειξη ότι οι γυναίκες ερευνήτριες είναι πιο έτοιμες από ποτέ να συμβάλλουν ενεργά στη βελτίωση της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας μας και όχι μόνο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αξιόλογους και καταξιωμένους επιστήμονες οι οποίοι “αγκάλιασαν” τη συγκεκριμένη δράση και στηρίζουν ενεργά τη γυναικεία έρευνα. Προχωράμε δυναμικά στην επόμενη φάση της διαδικασίας αξιολόγησης και ανυπομονούμε για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων».

Χορηγός: Betsson Foundation Greece.

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης #Her_Research και το Bootcamp #Her_Research 2023 τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr