NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Ερυθρός Σταυρός: Τεράστια η προσφορά των εθελοντών στα Τέμπη

Ερυθρός Σταυρός: Τεράστια η προσφορά των εθελοντών στα Τέμπη

Ο Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, κινητοποίησε το ανθρώπινο δυναμικό του για να συνδράμει τους τραυματίες και να επιχειρήσει στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, το οποίο δυστυχώς κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του ΕΕΣ, κατόπιν εντολής του προέδρου του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, από τις πρώτες ώρες της φρικτής καταστροφής έσπευσαν στο σημείο, προσφέροντας πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους επιβάτες και βοηθώντας στη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, με τον εξειδικευμένο διασωστικό εξοπλισμό που διαθέτουν (κοπτικά μηχανήματα, κ.α.) ενίσχυσαν τις δυνάμεις της πολιτείας στις έρευνες για την εξαιρετικά δύσκολη ανεύρεση και περισυλλογή των θυμάτων από το πεδίο του δυστυχήματος, καθώς και στη μεταφορά τους στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Ταυτόχρονα, οι εθελοντές και το προσωπικό του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι) κλήθηκαν να επωμιστούν το δύσκολο έργο της παροχής ψυχολογικής υποστήριξης στις οικογένειες των θυμάτων στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου πραγματοποιείται η αναγνώριση των θυμάτων του δυστυχήματος.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στις έκτακτες αιμοδοσίες του Ερυθρού Σταυρού

Ο Ερυθρός Σταυρός κινητοποίησε άμεσα 35 εθελοντές του Τομέα Υγείας, καθώς και νοσηλεύτριες από τα Περιφερειακά Τμήματα Βόλου, Λαμίας και Λάρισας για τη διοργάνωση διπλής έκτακτης αιμοδοσίας, 1 και 2 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με σκοπό την ενίσχυση των πολυάριθμων τραυματιών. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς συγκεντρώθηκαν συνολικά 370 φιάλες αίματος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr