NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Πώς θα λειτουργεί το market pass στις λαϊκές αγορές - Τι πρέπει να κάνουν οι πωλητές

Πώς θα λειτουργεί το market pass στις λαϊκές αγορές - Τι πρέπει να κάνουν οι πωλητές

​Τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί το market pass στις λαϊκές αγορές εξηγεί με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και με βάση την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου & Προστασίας Καταναλωτή, όσοι πωλητές λαϊκών αγορών επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω αύλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα market pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν, προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν επιπλέον τον απαιτούμενο κωδικό εμπόρου 5499 (διάφορα καταστήματα τροφίμων), ούτως ώστε να καταστεί συμβατό το τερματικό POS με την άυλη κάρτα του market pass.

Σημειώνεται επίσης, ότι σύμφωνα με κοινό Δελτίο Τύπου των υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι πολίτες που θέλουν να ενεργοποιήσουν το Market Pass μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα είτε απευθείας μέσω του www.vouchers.gov.gr, είτε από το www.gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία» και την υποενότητα «Επιδοτήσεις πολιτών», χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.

Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία της πλατφόρμας θα βρείτε στη διεύθυνση

Σημειώνεται επίσης ότι, με βάση το ισχύον ημερολόγιο πληρωμών, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,
  • στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
  • στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο
  • στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr