NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ITB Berlin 2023: Οι τοπ προορισμοί για τους Γερμανούς, πού βρίσκεται και τι πουλά η Ελλάδα

ITB Berlin 2023: Οι τοπ προορισμοί για τους Γερμανούς, πού βρίσκεται και τι πουλά η Ελλάδα

Τουρκία, Ισπανία, Ελλάδα, Αίγυπτος και Πορτογαλία είναι οι τοπ 5 προορισμοί των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2023, σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση για τα Ταξίδια DRV με το 50% των αεροπορικών θέσεων και κλινών της TUI για την Ελλάδα να έχουν ήδη κρατηθεί. Με τα πρώτα αυτά συμπεράσματα άνοιξε η μεγάλη διεθνής έκθεση για τον τουρισμό ITB Berlin 2023.

Οι προορισμοί που πουλάνε στην Γερμανία

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Travel Data + Analytics για την DRV, περίπου το 40% των συνολικών εσόδων από κρατήσεις για το επερχόμενο καλοκαίρια θα προέλθει από τους προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου με την Τουρκία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο να είναι στους κορυφαίους προορισμούς την ταξιδιωτικής λίστας. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της ΙΤΒ σημαίνει ότι ο κλάδος των ταξιδίων σίγουρα θα κινηθεί ανοδικά το 2023, παρά τις σοβαρές αβεβαιότητες που επικρατούν στο διεθνές πολιτικά σκηνικό και την αστάθεια στην οικονομία. Σύμφωνα με την DRV, ο στόχος είναι τα ταξίδια το 2023 να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα ποσοστά του 2019.

Τουρκία σπάει τις πωλήσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων

Από τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων που έχει η TDA, τα περισσότερα έσοδα των γερμανικών επιχειρήσεων κατά το φετινό καλοκαίρι θα προέλθουν από την Τουρκία η οποία ως προορισμός εμφανίζει ισχυρότατη ανάκαμψη και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρατήσεων. Ακολούθως οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες διπλασίασαν τα έσοδα τα οποία προέρχονται από την Τουρκία.

Στην 3η θέση η Ελλάδα

Η Ισπανία παραμένει επίσης στους τοπ προορισμούς και βρίσκεται σε ζήτηση πολύ κοντά στα επίπεδα ζήτησης της Τουρκίας. Σε επίπεδο κρατήσεων, η Ισπανία έρχεται στην δεύτερη θέση με την Ελλάδα να ακολουθεί και να βρίσκεται στην 3η θέση, την Αίγυπτο και την Πορτογαλία στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Οι περισσότερες κρατήσεις σύμφωνα με την DRVS που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ισοδυναμούν με τα ¾ του συνόλου αφορούν ταξίδια που προγραμματίζονται να γίνουν του καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ Μαϊου και Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα ανάμεσα στο προορισμούς για ταξίδια το Πάσχα και τον Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότεροι ταξιδιώτες που έχουν κλείσει για να ταξιδέψουν κατά την περίοδο του Πάσχα, τον Απρίλιο και τον Μάιο έχουν επιλέξει την Αίγυπτο, τα Κανάρια νησιά, την Τουρκία, τις Βαλεαρίδες, τις Μαλβίδες, την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Ταϋλάνδη, η Πορτογαλία και η Δομινικανή Δημοκρατία ακολουθούν και είναι στην λίστα των πωλήσεων με τους τοπ 10 προορισμούς.

Συνολικά οι χώρες της Μεσογείου: Η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα συγκεντρώνουν το 65% των συνολικών πωλήσεων των Γερμανών.

TUI: Σκληρός ανταγωνισμός Αττάλεια - Μαγιόρκα, ακολουθεί η Ελλάδα

Τώρα σε ό, τι αφορά τις κρατήσεις της TUI προς την Ελλάδα αυτές αφορούν προορισμούς όπως: η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος και οι Κυκλάδες. Πάντως σύμφωνα με την TUI για την πρώτη θέση στις κρατήσεις ανταγωνίζονται η Αττάλεια και η Μαγιόρκα, ακολουθούν τα ελληνικά νησιά, τα Κανάρια νησιά και η Ανδαλουσία. Συνολικά η ζήτηση για πτήσεις μεσαίων αποστάσεων έχει καταγράψει μέχρι σήμερα αύξηση 43%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr