NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Στις 14 Μαρτίου η ΕΕΝΕ φιλοξενεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον συγγραφέα Roderick Beaton

Στις 14 Μαρτίου η ΕΕΝΕ φιλοξενεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον συγγραφέα Roderick Beaton

Την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 16:30 η ώρα η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) φιλοξενεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, τον πανεπιστημιακό καθηγητή και διεθνούς φήμης συγγραφέα Roderick Beaton, που τα βιβλία του για τους Έλληνες έγιναν παγκόσμια best sellers.

Ο πρώην καθηγητής Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας της έδρας «Κοραής» στο King’s College London θα μιλήσει για το πώς ο ελληνικός πολιτισμός συνέβαλε στη διαμόρφωση του δυτικού τρόπου ζωής, κατορθώνοντας να επιβιώσει μετά από καταστροφικές αλλαγές. Στο τελευταίο βιβλίο του, το «The Greeks-A global History» από τις εκδόσεις FABER and FABER που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα ελληνικά υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες- Μια Παγκόσμια Ιστορία» από τις Εκδόσεις Πατάκη, ο Beaton με επίκεντρο την ελληνική γλώσσα επιχειρεί μια ολιστική προσέγγιση στο σύνολο της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σημείο αναφοράς τα πολιτιστικά και ιστορικά σημεία της πορείας των Ελλήνων που επηρέασαν τον παγκόσμιο πολιτισμό και τη διανόηση.

«Το έργο του κ. Beaton αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο τις δυνατότητες του ελληνικού πολιτισμού, εστιάζοντας αφενός στη δυνατότητα επιβίωσης που έχουμε επιδείξει, αφετέρου στην εξωστρέφεια που είναι εγγεγραμμένη στο εθνικό μας DNA. Αυτά τα δυο στοιχεία προσπαθούμε ως ΕΕΝΕ να ενδυναμώσουμε στο ελληνικό επιχειρείν, ώστε πρώτον να αποκτήσει ξανά την ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και δεύτερον να προωθήσουμε την έννοια της ελληνικότητας. Το να είσαι Έλληνας δεν δηλώνει μόνο εθνική καταγωγή, αλλά στάση ζωής. Κρατώντας αυτό ως σημείο αναφοράς σήμερα έχουμε μοναδική ιστορική ευκαιρία και ευθύνη ως Έλληνες, πρωτίστως μέσω της εξωστρεφούς ελληνικής επιχειρηματικότητας, να κατακτήσουμε εκ νέου τη θέση που ιστορικά μας αναλογεί. Άλλωστε το έχουμε ξανακάνει», δήλωσε ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, πρόεδρος της ΕΕΝΕ και πρόεδρος του ομίλου EFA GROUP.

Η ΕΕΝΕ συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεών της για να ενισχύσει και να προβάλλει την ελληνική επιχειρηματικότητα, επιμένοντας να χτίζει γέφυρες μεταξύ εταιρειών και κοινωνίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπλακούν ενεργά στον διάλογο με τον κ. Beaton.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ, κ. Χατζημηνάς και θα την προλογίσει ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Matthew Lodge, ενώ θα τη συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, κ. Απόστολος Μαγγηριάδης.

Για την προσέλευσή είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο events@eene.gr ή στο τηλέφωνο 210 7289000. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr