NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

HP Hellas: Ετοιμάζει e-shop, φυσικό κατάστημα και συνεργασία με start - up

HP Hellas: Ετοιμάζει e-shop, φυσικό κατάστημα και συνεργασία με start - up

Στην στρατηγική με την οποία θα πορευτεί στη νέα - γεμάτη απαιτήσεις - εποχή, επιδιώκοντας να διευρύνει το μερίδιο και να αποκτήσει ισχυρότερη παρουσία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο managing director της HP για Ελλάδα και Κύπρο, Νίκος Χρηστάκης - Έρχεται e-shop, φυσικό κατάστημα και συνεργασία με start up.

Σε ειδική παρουσίαση προς τους δημοσιογράφους, τέθηκαν στόχοι και προβλέψεις για το άμεσο μέλλον. Μεταξύ άλλων, η HP Hellas στοχεύει να αυξήσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το μερίδιο αγοράς όσον αφορά στην κατηγορία computing και να υπάρξει σταθεροποίηση στο κομμάτι του printing.

Η HP Hellas κινείται με ρυθμούς καλύτερους των μέσων όρων, σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη, ο οποίος υπογράμμισε πως συνολικά στην αγορά παρατηρείται μια πτώση 20%, τέλη 2022 και αρχές 2023 στην κατανάλωση.

Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της πανδημίας αρκετοί καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν προϊόντα τεχνολογίας μαζικά, αξιοποιώντας παράλληλα και τη συγκυρία των επιδοτήσεων (vouchers) που ίσχυαν για εκπαιδευτικούς και φοιτητές μέσω των οποίων αγοράστηκαν περισσότερες από 800.000 συσκευές, όπως laptops και tablets.

Πάντως, σημαντικό μερίδιο κατείχε η HP Hellas σε αυτές τις δράσεις - επιδοτήσεις, με μερίδιο που υπολογίζεται στο 35% επί του συνόλου.

Κατά τα άλλα, ευνόητη είναι η συνολική πτώση όπως εξηγεί η διοίκηση μιας και πρέπει να συνυπολογιστεί και η γενικότερη νευρικότητα που προκαλείται σε περιόδους εκλογών, ωστόσο εκτιμάται πως θα υπάρξει ανάκαμψη μετά τις κάλπες.


IMG_20230323_123535.jpg?mtime=20230324165348#asset:405951


Πώς θα αναπτυχθεί η εταιρεία

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου (τέλος οικονομικής χρήσης) υπολογίζεται η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος της HP που θα προσδώσει νέα δυναμική και θα φέρει πιο κοντά τους Έλληνες καταναλωτές με το brand, ενώ αναζητούνται και τρόποι αξιοποίησης της δυναμικής που παρουσιάζουν τα marketplaces.

Στόχος επίσης είναι και η δημιουργία φυσικού καταστήματος στην Αθήνα ώστε να παρουσιάζονται όλα τα προϊόντα της HP.

Στους σχεδιασμούς επίσης της εταιρείας είναι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας leasing hardware, κάτι που σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει απ’ το Β2Β.

Ανακοινώσεις σε λίγο καιρό: Συνεργασία με start up

Σε λίγο καιρό αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για συνεργασία με ελληνική start up (σε επίπεδο commercialization): Η HP Hellas θα ενσωματώσει τα προϊόντα της στο δικό της προϊόντικό χαρτοφυλάκιο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρηστάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες της εταιρείας για καινοτομία και βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ υπήρξε από τους πρώτους συνεργάτες του Elevate Greece, με ενεργή συμμετοχή σε Corallia, EGG κλπ.

Ο βασική στόχευση της HP παραμένει σε 5+1 σημεία:

  • Περιφερειακά,
  • Gaming,
  • Υπηρεσίες και λύσεις για το ανθρώπινο δυναμικό επιχειρήσεων (υβριδικό μοντέλο),
  • Συνδρομητικές υπηρεσίες για καταναλωτές,
  • Βιομηχανικές λύσεις
  • Personalization & 3D

Τέλος, σήμερα η HP Hellas διατηρεί 77 συνολικά άτομα (regional στο γραφείο - 25 στην Ελλάδα), και σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη στόχος είναι να ξεπεράσουν συνολικά τους 100.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr