NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

Εκτός λειτουργίας οι υπουργικές και κυβερνητικές ιστοσελίδες της Κύπρου

Εκτός λειτουργίας οι υπουργικές και κυβερνητικές ιστοσελίδες της Κύπρου

Διαρροή νερού σε δεξαμενή, που βρίσκεται στο υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών και πολύ κοντά στον χώρο στον οποίο φιλοξενούνται οι servers που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλες τις υπηρεσίες του κράτους, προκάλεσε τις ιστοσελίδες των υπουργείων και των κυβερνητικών υπηρεσιών στην Κύπρο να βγουν εκτός λειτουργίας.

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, ανέφερε ότι για προληπτικούς λόγους οι ιστοσελίδες των κυβερνητικών τμημάτων τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Σε δηλώσεις ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιώργος Παντελή, δήλωσε πως είναι άγνωστο πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Ανέφερε, επίσης, ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την επαναλειτουργία του συστήματος και για την αξιοποίηση διαθέσιμων εφεδρικών συστημάτων.

Επίσης, το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς αποκατάσταση της παροχής των διαδικτυακών υπηρεσιών του κράτους.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι το χθεσινό συμβάν που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Οικονομικών επηρέασε εξοπλισμό των διακομιστών του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις κρατικές ιστοσελίδες. «Μέχρι στιγμής έχει ήδη αποκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο και εργαζόμαστε εντατικά προς επαναφορά το συντομότερο δυνατόν των υπόλοιπων υπηρεσιών που έχουν επηρεαστεί. Σημαντικό μέρος της ζημιάς άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά. Δυστυχώς τα συστήματα είχαν τοποθετηθεί στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών κατά τρόπο που βρίσκονταν εκτεθειμένα σε πιθανό ατύχημα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λήφθηκε απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο 2022 για μετακίνηση του εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της CYTA.

Το υφυπουργείο διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε η απόφαση, αλλά και τους λόγους που δεν λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα θωράκισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Ertnews.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr