NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Sega: Εξαγοράζει τη δημιουργό των Angry Birds, Rovio, έναντι 706 εκατ. ευρώ

Sega: Εξαγοράζει τη δημιουργό των Angry Birds, Rovio, έναντι 706 εκατ. ευρώ

Την Rovio Entertainment Ovi, δημιουργό του παιχνιδιού Angry Birds ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει, έναντι 706 εκατ. ευρώ, η Sega Sammy Holding​

Συγκεκριμένα, η Sega προσφέρθηκε να αγοράσει τη Rovio στην τιμή των 9,25 ευρώ ανά μετοχή με την επιλογή 1,48 ευρώ ανά οψιόν στους μετόχους της Rovio. Το διοικητικό συμβούλιο της φινλανδικής εταιρείας κάλεσε τους μετόχους να δεχθούν την προσφορά, η οποία υποστηρίζεται κατά 49% από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της ιδρυτικής οικογενείας της Rovio, Hed.

Η συμφωνία βάζει τέλος στις διαπραγματεύσεις της φινλανδικής εταιρείας με διάφορους δυνητικούς αγοραστές μετά την προσφορά ύψους 810 εκατ. δολ. που είχε δεχθεί από την ισραηλινή Playtika Holding τον Ιανουάριο. Η Rovio ανακοίνωσε ωστόσο στις 22 Μαρτίου ότι τερμάτισε τις συζητήσεις με την Playtika, παρότι συνέχιζε να έχει επαφές με άλλες πλευρές.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η ιαπωνική Sega θα διπλασιάσει τα παιχνίδια για κονσόλες και έξυπνα κινητά με σκοπό τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Ορισμένοι από τους πιο γνωστούς τίτλους της είναι Sonic the Hedgehog, Crazy Taxi και Yakuza.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr