NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στα 25 δισ. ευρώ ο τζίρος τον Φεβρουάριο στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Στα 25 δισ. ευρώ ο τζίρος τον Φεβρουάριο στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Η οριακή αύξηση του (1,1%) με πληθωρισμό Φεβρουαρίου 7% δείχνει σημαντική πίεση και στα κέρδη και στους όγκους συναλλαγών.

Η οριακή αύξηση τζίρου που παρουσιάζουν οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις (διπλογραφικά συστήματα) σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό (άνω του 7%) τον Φεβρουάριο 2022 δείχνει την κρίση που περνάει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Οι πελάτες και οι παραγγελίες υποχωρούν ενώ το κόστος λειτουργίας αυξάνεται όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Στα στοιχεία φαίνεται η σημαντική αύξηση στους τζίρους των ακινήτων και η μείωση στο κόστος ενέργειας που πλέον παύει να αποτελεί άλλοθι αυξήσεων τιμών.

Oριακή αύξηση 1,1% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών στις επιχειρήσεις τήρησης διπλογραφικών βιβλίων τον Φεβρουάριο 2022 και διαμορφώθηκε στα 25,042 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο 2023 ανήλθε σε 25.042.167 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2022, που είχε ανέλθει σε 24.781.511 χιλ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Φεβρουάριο 2023 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας, κατά 47,3%. Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών, κατά 1,6%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού κατά 26,5%

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr