NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Digital Transformation: Πώς μια μικρή επιχείρηση θα «απογειωθεί» στην κορυφή!

Digital Transformation: Πώς μια μικρή επιχείρηση θα «απογειωθεί» στην κορυφή!

Το Digital Transformation (ψηφιακός μετασχηματισμός) είναι μια σειρά από εργασίες που βοηθούν κάθε επιχείρηση να κάνει το μεγάλο βήμα στην ψηφιακή μετάβαση, αποκτώντας μια ισχυρή online παρουσία και χτίζοντας το δικό της brand name.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός φαντάζει σήμερα μονόδρομος για κάθε μικρή επιχείρηση που θέλει να γίνει… μεγάλη, και να καταφέρει να ανταποκριθεί επάξια στις προκλήσεις που δημιουργεί η νέα ψηφιακή εποχή.

Στο Digital Transformation περιλαμβάνονται μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία και σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες μεταμορφώνουν πλήρως την εικόνα ενός brand και βελτιώνουν την αποδοτικότητα κάθε επιχείρησης.

Στην περίπτωση ωστόσο των μικρών επιχειρήσεων, το Digital Transformation, εκτός από μονόδρομος, φαντάζει και ως μια «όαση» στην αχανή έρημο της νέας ψηφιακής εποχής. Εφαρμόζοντας με μεθοδικότητα και αφοσίωση μια σειρά από προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία, ένα brand μπορεί να «απογειωθεί» στην κορυφή, να γίνει σύγχρονο, λειτουργικό και άκρως ανταγωνιστικό.

Τα βήματα της ψηφιακής επιτυχίας

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων είναι υψηλός και μάλιστα ιδιαίτερα σκληρός. Είναι πολύ πιθανό συνεπώς τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που προσφέρει μια μικρή επιχείρηση να χαρακτηρίζονται ως παρωχημένα.

Η ανάγκη για έναν ψηφιακό μετασχηματισμό είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.


1600-900-gia-arthromesa2.jpg?mtime=20230424234830#asset:411235


Μέσω του Digital Transformation άλλωστε μια επιχείρηση μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμίσει αισθητά τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της.

Ποια είναι όμως τα βήμα που πρέπει να ακολουθήσει ένα μικρό brand προκειμένου να κάνει το μεγάλο βήμα στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή;

1ο βήμα – Marketing/business audit & consulting

Αρχικά, θα πρέπει να εντοπιστούν οι ψηφιακές «αδυναμίες» που διαθέτει το κάθε brand και να προταθούν λύσεις ικανές να αναβαθμίσουν μια μικρή επιχείρηση. Το πρώτο βήμα λοιπόν περιλαμβάνει τη μελέτη των αναγκών μιας επιχείρησης και τον πλήρη έλεγχο της ψηφιακής παρουσίας που διατηρεί. Με τον τρόπο αυτό εντοπίζονται τα κενά, τα οποία μπορεί να αφορούν την ιστοσελίδα ή το eshop ενός brand, την digital marketing στρατηγική που εφαρμόζει ή τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει.

2ο βήμα – Brand Development

Το πρώτο βήμα έγινε: εντοπίστηκαν τα προβλήματα και προσδιορίστηκαν οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Έφτασε η ώρα για το δεύτερο μεγάλο βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Το Brand Development είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για κάθε επιχείρηση. Μέσω αυτού μπορεί να χτίσει τη δική της ψηφιακή παρουσία και μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα. Ακολουθώντας μια ολοκληρωμένη digital marketing στρατηγική, η οποία θα περιλαμβάνει σύγχρονα εργαλεία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός βοηθάει μια μικρή επιχείρηση να εδραιωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών, να δημιουργήσει μια καλή φήμη και παράλληλα να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που θα κάνουν τη ζωή των πελατών ευκολότερη. Το Brand Development είναι φυσικά μια διαδικασία που δεν σταματάει ποτέ, και για αυτό απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και προσαρμογή στις νέες κάθε φορά απαιτήσεις της αγοράς.

3ο βήμα – Digital Marketing Plan

Ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς ένα ολοκληρωμένο Digital Marketing Plan δεν νοείται. Το ψηφιακό μάρκετινγκ άλλωστε δεν μπορεί να απουσιάζει από τη στρατηγική καμίας επιχείρησης, όσο μεγάλη ή μικρή και εάν είναι. Σε αυτό περιλαμβάνονται η οριοθέτηση των στόχων, ο εντοπισμός των κατάλληλων διαφημιστικών καναλιών προβολής, η αξιοποίηση των σωστών ψηφιακών εργαλείων αλλά και η μελέτη των αποτελεσμάτων. Ακολουθώντας μια συγκροτημένη και στοχευμένη στρατηγική digital marketing, μια μικρή επιχείρηση είναι σε θέση να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να προσελκύσει το κατάλληλο για αυτήν κοινό και να αναρριχηθεί ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

4ο βήμα – Performance Marketing

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ενός brand περιλαμβάνει φυσικά και το Performance Marketing. Πρόκειται για μια στρατηγική η οποία στηρίζεται στη διαρκή αξιολόγηση των δεδομένων και της συμπεριφοράς του κοινού απέναντι στις διαφημίσεις που «τρέχει» ένα brand. Μέσω αυτής της μελέτης, το κάθε brand είναι σε θέση να προσδιορίζει με ακρίβεια τις τροποποιήσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει στη στρατηγική που ακολουθεί προκειμένου να λάβει καλύτερα αποτελέσματα. Το Performance Marketing κινείται στη λογική πως τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς, και κάθε μάρκετινγκ στρατηγική θα πρέπει να προσαρμόζεται, προκειμένου να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα κάθε φορά.

Τα οφέλη του Digital Transformation

Τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού για κάθε μικρή επιχείρηση είναι πολλά και άμεσα ορατά.


1600-900-gia-arthromesa1.jpg?mtime=20230424234709#asset:411234


#1 - Καλύτερη εμπειρία πελατών

Το Digital Transformation επιτρέπει σε ένα brand να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα για τη συμπεριφορά των πελατών του, και να διαμορφώσει αντίστοιχα τη στρατηγική του προσφέροντας μια βελτιωμένη καταναλωτική εμπειρία. Παράλληλα, παρέχει στους πελάτες του περισσότερα ψηφιακά εργαλεία που καθιστούν ευκολότερη την εξυπηρέτησή τους.

#2 - Προηγμένες τεχνολογίες

Υλοποιώντας ένα πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού, μια επιχείρηση αποκτά πρόσβαση σε νέα ψηφιακά εργαλεία, προηγμένης τεχνολογίας. Μέσω αυτών μπορεί να παρακολουθεί τις συνήθειες των καταναλωτών, να αλληλοεπιδρά αμεσότερα μαζί τους και να παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες.

#3 - Μεγαλύτερη αυτοματοποίηση

Το Digital Transformation παρέχει επίσης καλύτερη αυτοματοποίηση εργασιών, μειώνοντας τον εργασιακό φόρτο των υπαλλήλων ενός brand, ενώ παράλληλα περιορίζει και τυχόν λάθη που μπορεί να προκύπτουν.

#4 - Θέτει τις βάσεις για το μέλλον

Η τεχνολογική πρόοδος καταγράφει άλματα, και οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται διαρκώς. Το Digital Transformation θέτει τις βάσεις για κάθε περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση ενός brand και δημιουργεί ένα γόνιμο έδαφος για καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Οι σωστές λύσεις

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλή ούτε εύκολη υπόθεση. Προϋποθέτει την κατάλληλη προεργασία, τη σωστή οργάνωση και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, που θα βοηθήσει μια μικρή επιχείρηση να… μεγαλώσει! Καθορίζοντας εξ’ αρχής τις ανάγκες του εκάστοτε brand και εντοπίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μπορούν να προταθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Στόχος του Digital Transformation άλλωστε αποτελεί το να απλουστεύσει τη λειτουργία μιας επιχείρησης – σε όλα τα επίπεδα – και να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης στο καταναλωτικό κοινό. Οι λύσεις που θα επιλέξει το κάθε brand θα πρέπει σίγουρα να είναι συμβατές με τη φιλοσοφία του, να είναι απλές και να οδηγούν σε άμεσα και απτά αποτελέσματα. Για τον εντοπισμό των κατάλληλων λύσεων σίγουρα μια μικρή επιχείρηση θα πρέπει να εμπιστευτεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σε ένα Digital Marketing Agency, που θα αναλάβει με συνέπεια και επιμέλεια να ακολουθήσει βήμα, βήμα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για ένα ολοκληρωμένο Digital Transformation.

Η QualityWeb διαθέτει και την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία για να αναλάβει τον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε επιχείρησης, και να την οδηγήσει στον δρόμο της επιτυχίας και της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή.

Εφαρμόζοντας όλα τα σύγχρονα trends και προσαρμόζοντας μια digital marketing στρατηγική στις ανάγκες του κάθε brand, η QualityWeb προσφέρει το επιθυμητό κάθε φορά αποτέλεσμα και βοηθάει τις επιχειρήσεις να χτίσουν μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα και να γίνουν άκρως ανταγωνιστικές.


qualityweb-ypografh.jpg?mtime=20230426105405#asset:411598




... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr