NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Delphi Economic Forum
ανάγνωση

Αν. Μιαούλη, Δημοσιονομικό Συμβούλίο: Η δημοσιονομική συνέπεια οδηγεί στην ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων

Αν. Μιαούλη, Δημοσιονομικό Συμβούλίο: Η δημοσιονομική συνέπεια οδηγεί στην ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων

Για το ότι τα δίδυμα ελλείμματα είναι δυστυχώς συνυφασμένα με την ιστορία του τόπου και συνοδεύουν του Έλληνες από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, καθώς ότι η δημοσιονομική συνέπεια είναι απαραίτητο συστατικό κάθε καλής πολιτικής», μίλησε η πρόεδρος του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, κ. Αναστασία Μιαούλη, στο 8ο Οικονομικό Forum των Δελφών, το Σάββατο 29 Απριλίου.

«Οι κυβερνήσεις οφείλουν εκ του κοινωνικού τους ρόλους να απλώνουν ένα δίχτυ προστασίας στους πιο ευάλωτους. Για να συμβαίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», τόνισε η πρόεδρος του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου αναφερόμενη στην αντιμετώπιση των συνεπειών των κρίσεων, όπως η υγειονομική και η ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας ειδικότερα για το ρόλο του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου η κ. Μιαούλη δήλωσε ότι από μόνη της η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου θεσμού έχει αποδεχθεί ότι βελτιώνει τη δημοσιονομική επίδοση της οικονομίας. Παράλληλα, ενεργεί και προειδοποιητικά. «Υπάρχει κάποιος που παρακολουθεί και εκφέρει ανεξάρτητη επιστημονική άποψη κι αυτό είναι σημαντικό στο πλαίσιο των δημοκρατικών θεσμών», σημείωσε.

Τέλος, η πρόεδρος του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου στο πέρας της ομιλίας της αναφέρθηκε ξεχωριστά στη χαμηλή ακαθάριστη εθνική αποταμίευση σαν ποσοστό του ΑΕΠ. «Η ματιά μας πρέπει να εστιάζει στις επόμενες γενεές, με μείωση της ροπής προς κατανάλωση από εμάς. Η απουσία εθνικής και ιδιωτικής αποταμίευσης δυσχεραίνει την ανάπτυξη και στερεί από την οικονομία από ένα σημαντικό εφόδιο σε ενδεχόμενες περιόδους ύφεσης», επισήμανε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr