NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Delphi Economic Forum
ανάγνωση

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τρ. Πειραιώς, UNHCR και UNICEF

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τρ. Πειραιώς, UNHCR και UNICEF

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί, διευρύνοντας περαιτέρω το πρόγραμμα EQUALL για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων. Στόχος των νέων αυτών συνεργασιών είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες και τα παιδιά.

Αναφερόμενος στις νέες αυτές συνεργασίες, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου, τόνισε «Η έναρξη συνεργασίας με τους δύο αυτούς εμβληματικούς διεθνείς οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και ταυτόχρονα ευθύνη ώστε να συμβάλλουμε καθοριστικά στη συμπερίληψη και την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως τα παιδιά, οι γυναίκες και οι πρόσφυγες. Δράσεις οι οποίες προωθούν την ισότιμη πρόσβαση στην απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Ειδικότερα, το μνημόνιο συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα αφορά στη δημιουργία προγραμμάτων που υποστηρίζουν την ένταξη και την ευημερία των προσφύγων στην Ελλάδα. Το εναρκτήριο πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία «Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες» όπου θα τους παρέχεται κατάρτιση για την απόκτηση εφαρμοσμένων γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων, ενισχύοντας τις προοπτικές τους για εργασιακή απασχόληση και κοινωνική ένταξη.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου, η αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Maria Clara Martin, ανέφερε «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς και τη δημιουργία της πρώτης ‘‘Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες’’ στην Ελλάδα με στόχο να αποκτήσουν οι γυναίκες πρόσφυγες τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να επιτύχουν και να διαμορφώσουν οι ίδιες το μέλλον τους. Είμαι πεπεισμένη ότι οι κοινές μας προσπάθειες θα ενισχύσουν την ένταξη και την ευημερία όλων των προσφύγων στη χώρα».

Το μνημόνιο συνεργασίας με τη UNICEF αφορά στην ενίσχυση του συστήματος προστασίας των παιδιών και των οικογενειών τους από την έκθεση σε κινδύνους και από τις συνέπειες της βίας κάθε μορφής. Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία αναπτύσσεται σε δύο άξονες:

  • Ενίσχυση των αρμόδιων φορέων με εργαλεία και διαδικασίες διασφάλισης της ενιαίας αντιμετώπισης των περιπτώσεων παιδικής κακοποίησης/παραμέλησης.
  • Ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών στη δυνατότητα αποτελεσματικής παρακολούθησης και διαχείρισης υποθέσεων παιδικής προστασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Luciano Calestini, διπλωματικός εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, δήλωσε «Η UNICEF ενώνει τις δυνάμεις της με την Τράπεζα Πειραιώς για την προώθηση της ατζέντας για τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα με επίκεντρο την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών στη χώρα. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε πρόσφατα ανοίγει το δρόμο για μια μακροχρόνια, πολύπλευρη συνεργασία. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Τράπεζα Πειραιώς για τη συμπερίληψη της UNICEF να συμβάλει στη συζήτηση για τη σημασία της επένδυσης στα παιδιά κατά την παράλληλη εκδήλωση “Προς μια κοινωνία ίσων ευκαιριών” στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Το επίπεδο δέσμευσης προς τα παιδιά, από ένα τόσο ευρύ φάσμα παρευρισκόμενων στην αίθουσα, ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό. Πράγματι, μόνο πολυδιάστατες συμμαχίες εθνικής κλίμακας θα επιφέρουν την πρόοδο που αξίζει στα παιδιά μας. Η επιχειρηματική κοινότητα διαδραματίζει βασικό ρόλο σε αυτή τη ζωτικής σημασίας προσπάθεια, με την Τράπεζα Πειραιώς να δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Το πρόγραμμα EQUALL στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

H Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, διοργάνωσε και φέτος ειδική εκδήλωση με συζητήσεις αφιερωμένες σε θέματα που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ένα side event με τίτλο «Towards a society of equal opportunities», με τις παρακάτω θεματικές ενότητες, όπου διακεκριμένοι ομιλητές και ομιλήτριες ανέπτυξαν έναν ουσιαστικό διάλογο.

Στο πρώτο πάνελ με θέμα «Ενδυνάμωση γυναικών και κινητροδότηση για ατομική και οικονομική ευημερία», συμμετείχαν η κ. Μαρία Στρατηγάκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου, η κ. Maria Clara Martin, αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, και η κ. Νάνσυ Ζαχαριάδου, director στη Μονάδα Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο δεύτερο πάνελ με θέμα «Ενίσχυση της νέας γενιάς μέσω της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και της παροχής ευκαιριών απασχόλησης», συμμετείχαν ο Δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής και πρόεδρος ΔΣ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Jai Mexis, ιδρυτής και CEO της «Odyssea», και ο κ. Γιώργος Νικολετάκης, CEO της «100mentors».

Τέλος, στο τρίτο πάνελ με θέμα «Η ευημερία των παιδιών στην Ελλάδα και οι κοινωνικοοικονομικοί αποκλεισμοί των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», συμμετείχαν ο κ. Luciano Calestini, εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί στην Ελλάδα, η Δρ. Ελένη Σκουτέλη, παιδονευρολόγος, πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, και η κ. Αλίκη Φιδετζή, αναπληρώτρια διευθύντρια για Θέματα Διοίκησης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr