NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Emirates λανσάρει τη Sara, τον πρώτο βοηθό ρομπότ check-in στον κόσμο

Η Emirates λανσάρει τη Sara, τον πρώτο βοηθό ρομπότ check-in στον κόσμο
Φωτογραφία: (Emirates)

Το check in για μια πτήση μπορεί να είναι μια πραγματικά κουραστική εμπειρία. Πρώτα, κάποιος πρέπει να ολοκληρώσει το web check-in έως και 24 ώρες πριν από την πτήση του και, στη συνέχεια, όταν φτάσει στο αεροδρόμιο πρέπει να μπει σε μια μεγάλη ουρά για έλεγχο των αποσκευών του. Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν αμέσως πριν μπει σε μια ακόμη μεγαλύτερη σειρά ελέγχου ασφαλείας.

Μια αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να τα αλλάξει όλα αυτά. Και για αυτό, αναζήτησε τις υπηρεσίες της Sara, της πρώτης βοηθού ρομπότ check-in στον κόσμο.

Σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει την εμπειρία του χρήστη, η αεροπορική εταιρεία Emirates με έδρα το Ντουμπάι εγκαινίασε ένα City Check-in και Travel Store τον περασμένο μήνα, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους, check-in για πτήσεις, να αγοράζουν τα απαραίτητα και να αφήνουν τις αποσκευές τους 24 ώρες και έως και τέσσερις ώρες πριν από την πτήση τους. Η αεροπορική εταιρεία λέει ότι αυτό εξοικονομεί χρόνο και επιτρέπει στους πελάτες να φτάνουν στο αεροδρόμιο με χαλαρό ρυθμό.

Για αυτό, οι επιβάτες έχουν δύο επιλογές, είτε να κάνουν check-in μόνοι τους στα ειδικά περίπτερα με έναν ανθρώπινο πράκτορα είτε να ζητήσουν τη βοήθεια της Sara.

Μια εντελώς νέα εμπειρία check-in

Η Sara διαθέτει ευρεία οθόνη LCD 98 ιντσών (2,5 μέτρα) και είναι φιλική στην αφή. Η Sara θα είναι εξοπλισμένη για να ταιριάζει τα πρόσωπα των πελατών με τα διαβατήριά τους, να ελέγχει τους επιβάτες και να τους καθοδηγεί στον χώρο απόθεσης αποσκευών.

Οι επιβάτες μπορούν επίσης να ζητήσουν από τη Sara συμβουλές και προσφορά για μοντέρνους προορισμούς, ενώ οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω στην αγορά εισιτηρίων για μελλοντικά ταξίδια, στη διαχείριση αναβαθμίσεων, στη διαχείριση των τρεχουσών κρατήσεων, στην επιλογή προτιμώμενων θέσεων και στην οργάνωση επιπλέον αποσκευών.

Ορισμένες αναφορές λένε ότι οι μελλοντικές εκδόσεις της Sara θα είναι πιο προηγμένες και εξοπλισμένες με βραχίονες που μπορούν να μεταφέρουν τις αποσκευές των πελατών.

«Το Emirates City Check-in είναι η τελευταία μας προσθήκη στην ταξιδιωτική εμπειρία της Emirates, δείχνοντας τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας μια σειρά από επιλογές check-in. Οι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν τις πολυάσχολες περιόδους στο αεροδρόμιο και να ελαχιστοποιήσουν τις ουρές», δήλωσε ο κ. Adel al Redha, COO της Emirates.

Η Emirates πρόκειται να υιοθετήσει και να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στις υπηρεσίες της σε μεγάλο βαθμό. Πριν από μια εβδομάδα, ο πρόεδρος της Emirates, κ. Tim Clark, άφησε να εννοηθεί ότι η αεροπορική εταιρεία μπορεί να αποκτήσει συγκυβερνήτες τεχνητής νοημοσύνης πολύ σύντομα. «Η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αεροπορική βιομηχανία, με δυνατότητα αεροπλάνων με έναν χειριστή. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να δείτε τι θα μπορούσε να κάνει αυτό για να βελτιώσετε αυτό που κάνετε», σχολίασε.

Πηγή: interestingengineering.com.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr