NEWSFLASH...
Coaching & Training | Business Coaching
ανάγνωση

Ένας είναι ο κανόνας…

Ένας είναι ο κανόνας…

 «Ανόητος είναι ο άνθρωπος που κάνει το ίδιο πράγμα και περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα», είναι μια ενδιαφέρουσα παράφραση της φράσης που λέγεται ότι έχει πει ο παίχτης Άλμπερτ (και βέβαια με μια σύντομη έρευνα μπορείτε να  διαγνώσετε ότι η συγκεκριμένη έχει και άλλους «μπαμπάδες» και «μαμάδες»)!

Λόγω του επαγγέλματός μου, είναι πολλές οι φορές που τον βλέπω με ελαφρά ασπρόμαυρα και ελαφρά σέπια χρώματα να το αναφωνεί (στα ελληνικά!) με ηχητικά ανόητη γερμανική προφορά.

Πολλά τα παραδείγματα και οι αληθινές ιστορίες της καθημερινής μας καριέρας που θα μπορούσαν εν δυνάμει να εξελιχθούν έχοντας καλύτερο αποτέλεσμα εάν οι άνθρωποι που εμπλέκονταν και τις διαχειρίζονται, σκέφτονταν, μιλούσαν, έπρατταν και διαχειρίζονταν την κατάσταση διαφορετικά.

Το κώλυμα έχω εντοπίσει ότι βρίσκεται στο ότι τον σκοπό των παραπάνω τον υπηρετούν – με την καλύτερη πρόθεση πάντα -  κάποιοι κανόνες,  κάποια πρέπει ή δεν πρέπει, κάποια «έτσι κάνουμε (ή δεν κάνουμε) τα πράγματα ανέκαθεν», κάποια πιστεύω. Αλλά και το περιβάλλον (οικονομικό, πολιτικό, τοπικό κ.ά.) παίζει το ρόλο του, έρμαια του οποίου θεωρούμε ότι είμαστε όταν «δεν μας ακούνε».

Το διαφορετικό αποτέλεσμα περιμένουμε να έρθει κάνοντας εμείς τα ίδια πράγματα, υποκύπτοντας σε απαράλλαχτους και παγιωμένους κανόνες και – χωρίς δική μας συμμετοχή, αλλαγή και ευθύνη -  από το περιβάλλον από το οποίο ξαφνικά θα εισακουστούμε. Ομοίως, εάν είναι δυνατόν θα θέλαμε να γίνουν όλα σήμερα, το πολύ αύριο διότι το Σαββατοκύριακο έχω γάμο!

Είμαι πατέρας, αυτή την περίοδο διαχειρίζομαι δύο επιχειρήσεις σε δύο πλήρως διαφορετικούς και γοητευτικότατους τομείς και στο LinkedIn μπορείτε να διαβάσετε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε όσον αφορά το due diligence του «ποιός είναι αυτός ο τύπος που γράφει?» και ενδεχομένως μερικώς απαντώντας και το «γιατί να συνεχίσω», ερωτήσεις που μπορεί να έχουν σχηματιστεί ήδη στο μυαλό σας...

Συγχρόνως μελετώ, επεξεργάζομαι, πράττω και μαθαίνω.

Συμβουλεύω και εκπαιδεύω εαυτόν και άλλους δεδομένου του ότι ένας είναι ο κανόνας: ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ! Αλλά κάποιους μπορούμε να μάθουμε να τους αλλάζουμε ή/και να τους δημιουργούμε για να μας εξυπηρετούν!

Και αφού αλλάζουν οι  κανόνες, είτε είναι δικοί μας είτε μας τους επέβαλαν άλλοι, το πώς τους επανα-δημιουργούμε, τι τους κάνουμε και το πώς τους διαχειριζόμαστε είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και της κάθε μιας από εμάς. Με τον καλύτερο σκοπό: να μας εξυπηρετούν στο να φέρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, όπως λέγεται πως είπε και ο παίχτης ο Αϊνστάιν!

Από σήμερα λοιπόν και τουλάχιστον μια φορά το μήνα θα μπορείτε να βρίσκετε ένα άρθρο μου που αφορά την ανθρώπινη συμπεριφορά και διαχείριση μιας και είμαστε εμείς οι άνθρωποι αυτοί που δημιουργούμε και απαρτίζουμε εταιρείες, οράματα, κοινωνίες, οικογένειες, ζευγάρια, γονείς, φίλους και επιχειρηματίες και που πραγματευόμαστε κανόνες και τρόπους σκέψης τους οποίους αλλάζοντας  βάζουμε το χέρι μας και βοηθάμε το σύμπαν να συνωμοτήσει υπέρ μας μπας και σκάσει και ο Κοέλιο κανένα χαμόγελο...

Όλα μέσα από αποδεδειγμένη εμπειρία, επιστήμη, αληθινά σενάρια και πρακτική σκέψη για την καθημερινή εφαρμογή στο πλαίσιο που επιλέξουμε.

Και κάπως έτσι παύουμε να είμαστε και ανόητοι!

Avanti!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr