NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Corporate Governance in practice (the G of ESG) από την Νομική Βιβλιοθήκη

Corporate Governance in practice (the G of ESG) από την Νομική Βιβλιοθήκη

Σεμινάριο: Βασικές αρχές & πρακτικές εφαρμογές της Εταιρικής Διακυβέρνησης στη λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων - Εισηγητής: Δρ. Γιάννος Μιχόπουλος

H ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διοργανώνει την Τρίτη 30 Μαΐου και την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 (17.00 – 21.00) στις εγκαταστάσεις της (Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα) με φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων ένα διαδραστικό σεμινάριο, φιλοξενώντας μια ηγετική μορφή στον κόσμο των επιχειρήσεων, τον Δρ. Γιάννο Μιχόπουλο, Καθηγητή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Ηγεσίας στο Institute of Directors στην Αγγλία και πιστοποιημένο practitioner σε θέματα ESG από το CFA Institute, με θεματικό αντικείμενο «Corporate Governance in practice (the G of ESG) - Βασικές αρχές & πρακτικές εφαρμογές της Εταιρικής Διακυβέρνησης στη λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων».

Τα τελευταία χρόνια η έννοια της εταιρικής διακυβέρνησης κατακλύζει όλο και περισσότερο την δημόσια σφαίρα, δεδομένου ότι έχει, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, κυριαρχική θέση στην επίτευξη των εκάστοτε επιχειρηματικών στόχων. Αρκετές επιχειρήσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και ο πρόσφατος Ν 4706/2020, αναγνωρίζουν την αξία των αρχών και πρακτικών της εταιρικής διακυβέρνησης, λίγες όμως έχουν ενσωματώσει στην κουλτούρα τους τα πρότυπα που επιβάλλει ένα σύγχρονο μοντέλο. Η συνεπής τήρηση των κανόνων, αρχών και βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης από τα κέντρα λήψης αποφάσεων συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της διαφάνειας και αξιοπιστίας των επιχειρήσεων, δρώντας παράλληλα επιταχυντικά στην προαγωγή της εταιρικής αναγνώρισης και φήμης. Εντούτοις, είναι σαφές ότι η επίδραση και σημασία των συγκεκριμένων αρχών μετακινείται από πάνω προς τα κάτω, για τον λόγο αυτό ο ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου αποδεικνύεται ως ο κατ’ εξοχήν κρίσιμος για τη δημιουργία ενός νέου ύφους εταιρικής κουλτούρας. Για ποιο λόγο, όμως, είναι τόσο κρίσιμη η θέση των ανθρώπων που στελεχώνουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων;

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να προσεγγίσει μέσα από πρακτικά παραδείγματα (case studies) και ασκήσεις (role-play) τις βασικές αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης αποδίδοντας έμφαση στην τεράστια πρακτική αξία που συνεπάγεται η εφαρμογή των αρχών σ’ έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, καθώς και να αναδείξει τον καίριο ρόλο των Διοικητικών Συμβουλίων σε θέματα δεοντολογίας, ακεραιότητας και αξιοπιστίας στο πεδίο της χάραξης ενός νέου μοντέλου αντιμετώπισης προκλήσεων και δυσκολιών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό διάγραμμα ύλης, το κόστος και την προνομιακή προσφορά για την συμμετοχή στο certified course [Role of the Director and the Board] του Institute of Directors του Ηνωμένου Βασιλείου μπορείτε να αντλήσετε εδώ, ενώ για εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας στο +30 210 3678920 ή ηλεκτρονικά στο edu@nb.org.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr