NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΙΟΒΕ: Αύξηση εξαγωγών της βιομηχανίας Φεβρουάριο και Μάρτιο, σε υψηλά 12ετίας η απασχόληση

ΙΟΒΕ: Αύξηση εξαγωγών της βιομηχανίας Φεβρουάριο και Μάρτιο, σε υψηλά 12ετίας η απασχόληση

Ήπια βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο, λόγω ενίσχυσης των προσδοκιών σε Λιανικό εμπόριο και Υπηρεσίες αναφέρει η έκθεση του ΙΟΒΕ. Ταυτόχρονα όμως τον Απρίλιο είχαμε υποχώρηση της της καταναλωτικής εμπιστοσύνης γεγονός που επηρέασε τους τζίρους των εμπορικών επιχειρήσεων.

Ανακάμπτει η βιομηχανική ανάπτυξη

Ο αριθμός απασχολουμένων στη Βιομηχανία ανήλθε σχεδόν στα 425 χιλ. άτομα το 2022, καταγράφοντας υψηλό 12ετίας. Η Βιομηχανία ο τρίτος τομέας ως προς την απασχόληση μετά το Εμπόριο και τον Πρωτογενή τομέα, και πριν τον Τουρισμό.

Στην Βιομηχανία, είχαμε οριακή υποχώρηση των προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις 108,9 μον. τον Απρίλιο, από 109,2 μον. τον Μάρτιο με ταυτόχρονη μείωση για τη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Υποχώρηση 0,2% (y-o-y) στην Ελλάδα, έναντι εντονότερης εξασθένισης 1,3% στην ΕΕ27. Ενίσχυση για την εγχώρια Μεταποίηση 7,5% (y-o-y).

Κλειδί στους ανοδικούς ρυθμούς της οικονομίας αποτελεί η νέα αύξηση των εξαγωγών της βιομηχανίας, 21,3% τον Φεβρουάριο (y-o-y) που οδήγησε σε μείωση εμπορικού ελλείμματος στα 3,2 δισεκ ευρώ , από 3,7 δισεκ. ένα έτος πριν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr