NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Φ. Μιχάλη, ΝΝ: Τροχοδρομεί την ανάπτυξη της NN Hellas

Φ. Μιχάλη, ΝΝ: Τροχοδρομεί την ανάπτυξη της NN Hellas

Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση ως διευθύνουσα σύμβουλος στην ΝΝ Hellas έκανε σήμερα 18 Μαίου 2023 η Φιλίππα Μιχάλη στο ετήσιο συνέδριο της ΝΝ Hellas, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι προτεραιότητα της διοίκησης είναι η ολοκλήρωση της ενοποίησης, ώστε η εταιρεία να προσηλωθεί στον διττό στόχο της: Να είναι η πρώτη μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ελλάδα και η καλύτερη.

Βασιζόμενη σε μια παραγωγή ασφαλίστρων που έφτασε τα 884 εκατομμύρια ευρώ το 2022 και στο Κανονισμό των Πωλήσεων, η ΝΝ για το 2023 στοχεύει σε παραγωγή που φτάνει και ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο.

Η ΝΝΙΙ συνεισέφερε στα 884 εκ. κατά 317 εκ.

Το 2022, συγκεκριμένα τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ΝΝ ανήλθαν σε 884,4 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας αύξηση 65% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, κυρίως λόγω της συγχώνευσης με την NN Hellas II, η οποία συνεισέφερε 317,1 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο. Τα ασφάλιστρα της NN Hellas αυξήθηκαν κατά 5,7% συγκριτικά με το 2021, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αύξηση του χαρτοφυλακίου ασφαλιστικών προϊόντων συνδεόμενων με δείκτες και προϊόντων που συνδυάζουν ασφάλιση ζωής και επένδυση (Unit/Index-Linked).

Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 9,4 εκατομμύρια ευρώ το 2022 λόγω της μείωσης κατά 116 εκατομμύρια ευρώ της αποτίμησης των Unit/Index-Linked προϊόντων και της απομείωσης κατά 9 εκατομμύρια ευρώ των διαθεσίμων προς πώληση αμοιβαίων κεφαλαίων, που αντισταθμίστηκαν μερικώς από επίδραση 77 εκατομμύριων ευρώ που αφορούν στην NN Hellas II, από τη μεγαλύτερη παραγωγή ασφαλίστρων κατά 30 εκατομμύρια ευρώ και από την αύξηση 8 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες.

Τα συνολικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 23 εκατομμύρια ευρώ για τη συγχωνευμένη εταιρία, ενώ σε επίπεδο ατομικών καταστάσεων, εξαιρουμένων των συνολικών εξόδων της ΝΝ Hellas II, σημείωσαν μείωση της τάξεως των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται στην πτώση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων κατά 106 εκατομμύρια ευρώ που συνάδει με την προαναφερθείσα μείωση των Unit-Linked στοιχείων ενεργητικού, η οποία αντισταθμίστηκε από τις κατά 14 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερες αποζημιώσεις και παροχές προς ασφαλισμένους και από τα μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα κατά 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σχετίζονται κυρίως με έκτακτα έξοδα για την ενσωμάτωση της NN Hellas II. Τα συνολικά έξοδα της NN Hellas II ανήλθαν σε 103 εκατομμύρια ευρώ.

Αύξηση ιδίων κεφαλαίων λόγω απορρόφησης ΝΝ Hellas II

Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 76,4 εκατομμύρια ευρώ, λόγω το ότι οι: οι επενδύσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 1.545 εκατομμύρια ευρώ η οποία οφείλεται στην: αύξηση κατά 1.613 εκατομμύρια ευρώ λόγω της απορρόφησης της NN Hellas II από την ΝΝ. Στην αύξηση κατά 55 εκατομμύρια ευρώ των επενδύσεων για λογαριασμό ασφαλισμένων που φέρουν τον επενδυτικό κίνδυνο (Unit/Index-Linked). Την μείωση κατά 123 εκατομμύρια ευρώ των στοιχείων ενεργητικού που αφορούν σε λοιπές επενδύσεις, εκτός των επενδύσεων για συμβόλαια Unit/Index-Linked. Η αύξηση των επιτοκίων άνευ κινδύνου οδήγησε σε υποτίμηση της αξίας αυτών των επενδύσεων.

Στις 4 μεγάλες εταιρείες με τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της ΝΝ Hellas Szegedi Gabor, τα μεγέθη είναι σημαντικά και αποδεικνύουν τις εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρίας γεγονός που επιτρέπει την αποκοπή και διανομή μερίσματος. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η NN βρίσκεται ανάμεσα στις 4 μεγάλες εταιρείες του Ομίλου με το μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr