NEWSFLASH...
Εν Δήμω
ανάγνωση

Οι πολίτες θα επιλέξουν σταθερότητα και υπευθυνότητα

Οι πολίτες θα επιλέξουν σταθερότητα και υπευθυνότητα

Οι πολίτες είδαν την τετραετία που μας πέρασε μία υπεύθυνη Κυβέρνηση που με την οικονομική της πολιτική ενίσχυσε μισθούς και συντάξεις, μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και μείωσε πάνω από 50 φόρους, ενώ βελτίωσε το επενδυτικό κλίμα και την εξαγωγική δραστηριότητα.

Πάνω σε αυτά τα κεκτημένα, καταθέτουμε στην ελληνική κοινωνία ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία στον τομέα της οικονομίας. Οι κύριοι τομείς του είναι η ενίσχυση του εισοδήματος, η ανάπτυξη με δημοσιονομική υπευθυνότητα, η δίκαιη φορολογία, οι επενδύσεις, η περιφερειακή ανάπτυξη και η εξωστρέφεια.

Για την ενίσχυση του εισοδήματος προβλέπεται η αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία (στα 1500 ευρώ από τα 1170 ευρώ) και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ. Προβλέπεται επίσης νέα αύξηση 3,4% στις συντάξεις και αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με αναμόρφωση του μισθολογίου τους από 1/1/2024. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ως το τέλος της τετραετίας, αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά.

Στο δημοσιονομικό τομέα, η χώρα μας θα επιτυγχάνει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 3%, με επαναφορά του πληθωρισμού στο 2%, ενώ το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 140% του ΑΕΠ το 2027, με προοπτική μείωσης στο 120% του ΑΕΠ το 2030.

Στον τομέα της φορολογίας υλοποιήσαμε πολλά, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση ή την κατάργηση 50 και πλέον φόρων ύψους 7 δισ. Ευρώ, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Θα συνεχίσουμε την πολιτική αυτή, δίνοντας έμφαση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με εντατικοποίηση των ελέγχων και διπλασιασμό των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Στο πρόγραμμά μας μιλάμε επίσης για αύξηση των επενδύσεων κατά 70% έως το 2027, διπλασιασμό των δημοσίων επενδύσεων έως το 2030, υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης πόρων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν εξαγγελίες, γενικές και αόριστες αλλά είναι δεσμεύσεις μίας Κυβέρνησης η οποία υλοποίησε ότι υποσχέθηκε προεκλογικά και ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών για να συνεχίσει συγκεκριμένη πολιτική.

Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι υλοποιήσιμα, ρεαλιστικά και να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων και όχι να δημιουργούν κίνδυνο νέας εποπτείας και επιστροφής στις χειρότερες μέρες του 2015, όπως κάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία, αποτελούν εγγύηση ότι θα συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας με οφέλη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Αυτό πιστεύω το αναγνωρίζει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, η οποία κρίνει και συγκρίνει προγράμματα και πολιτικές και θα επιλέξει συνέχεια και σταθερότητα για τη χώρα. Θα δώσει μία ισχυρή πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει την επιτυχημένη πολιτική της, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr