NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

European Money Quiz: Στην κορυφή Έλληνες μαθητές!

European Money Quiz: Στην κορυφή Έλληνες μαθητές!

Tιμητική διάκριση έλαβαν οι μαθητές Ανέστης Τόμης και Παντελής Χεμελίδης, που φοιτούν στην Α΄ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γνώσεων για το χρήμα (EUROPEAN MONEY QUIZ) 2023.

Το European Money Quiz είναι ο μεγαλύτερος ετήσιος διαγωνισμός χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη για μαθητές 13 έως 15 ετών, προσελκύοντας έως και ένα εκατομμύριο παιχνίδια Kahoot κάθε χρόνο. Ξεκίνησε το 2017 και αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών της EBF και των εθνικών τραπεζικών ενώσεων μελών της κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για το Χρήμα (European Money Week).

Κατά τη διαγωνιστική διαδικασία οι μαθητές ρωτήθηκαν για τις γνώσεις τους στη διαχείριση των οικονομικών με έμφαση στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, την αποταμίευση, τα ψηφιακά νομίσματα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την πρόληψη από διαδικτυακές απάτες. Όλες οι ερωτήσεις είχαν συνταχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ/INFE για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό έφηβων και νέων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, πέραν της συμμετοχής της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, παρακολούθησε και ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που περιελάβανε επίσκεψη στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιού, στο European Parliamentarium, στο Wikifin Lab, στο Euronext, όπου και σήμαναν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου, και στο House of the European History.

Η ΕΕΤ θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον να στηρίζει όλες τις δράσεις του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού, όχι μόνο για μαθητές, αλλά και για το γενικότερο πληθυσμό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr