NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Τα Lounges των αεροδρομίων που κάνουν τη διαφορά

Τα Lounges των αεροδρομίων που κάνουν τη διαφορά

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, ακόμα πιο μακριά ΗΠΑ, Ασία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία ξεκινά από την στιγμή που θα αντικρίσεις τον πίνακα αναχωρήσεων του αεροδρομίου με τον κωδικό της πτήσης προορισμού, την ώρα αναχώρησης και την πύλη εξόδου. Μετά ο έλεγχος, η αναμονή μέχρι την έξοδο αναχώρησης. Και όμως κάτι λείπει στα κομμάτια του πάζλ για να συνδεθούν. ….

……Τα lounges των αεροδρομίων, αυτό λείπει για να ενωθεί το πάζλ με την πύλη αναχώρησης …..

Σκόπιμα, σχεδίασα να λείπει το κομμάτι αυτό για να δώσω έμφαση στην διαφορά που κάνει ένα lounge αεροδρομίου κατά την αναχώρηση, γιατί εγώ τη διαφορά την αντιλήφθηκα όταν τον Φεβρουάριο του 2023 πετούσα για τη Μάλτα και το αεροσκάφος είχε τρεις ώρες καθυστέρηση. Τότε λοιπόν επισκέφτηκα στο χώρο της Intra-schengen του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (AIA) το Lounge της Goldair Handling. H επίσκεψη μου τότε είχε έναν και μόνο σκοπό, να αποφύγω τον συνωστισμό, να βρω μία θέση να κάτσω

Ήμουν τόσο κουρασμένη που, όταν μπήκα μέσα τα υλικά του χώρου μου φάνηκαν ότι είχαν πάρει το χρώμα του τοπίου έξω. Στο χαμηλό φωτισμό της νύχτας, στο ανακλώμενο χρώμα υπήρχε κάτι το επιβλητικό. Αν και ο φωτισμός ήταν διαφορετικός, αν πρόσεχες σε κάποια σημεία, σου έδινε μία υπεροχή μονοχρωμίας. Δεν υπήρχε αίσθηση αντίθεσης μέσα στο βράδυ, ήταν ο κατάλληλος χώρος να κάτσω σε ένα σημείο έστω για μισή ώρα. Στον χώρο αυτό δεν υπήρχαν παρεκκλίσεις δεν υπήρχαν ανατροπές. Ήταν για εμένα σαν να μην είχε υπάρξει καθυστέρηση, σαν να υπήρχε άφθονος χώρος για ξεκούραση.

GH_NewLoungeWR-1.jpg?mtime=20230522141237#asset:416170


Αν και στους αιθέρες βρίσκομαι περίπου 10 φορές τον χρόνο, ποτέ δεν είχα ενδιαφερθεί να μάθω κάτι παραπάνω για τα Lounges. Γνώριζα μόνο ότι κάθε αερομεταφορέας έχει το δικό του Lounge.

Οι υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες του Lounge της Goldair Handling, ας πούμε το μενού, τα ποτά και τα αναψυκτικά, το επιδόρπιο, τα γλυκά και τα αφεψήματα, οι εκλεπτυσμένοι τρόποι των ανθρώπων της, μου αναζωπύρωσαν λίγο αργότερα το μικρόβιο της εξερεύνησης. Ήθελα να μάθω και για το Lounge της Extra Schengen!


GH_NewLoungeWR-35.jpg?mtime=20230522141248#asset:416171


Για ….να σας διηγηθώ τι είδα και τι έμαθα στη δεύτερη μου επίσκεψη στο Lounge της Goldair Handling στην Extra Schengen περιοχή.

Μπήκα με διάθεση αναζήτησης, και μου φάνηκε σαν να μπήκα σε μία ας μου επιτραπεί η λέξη ‘χωροχώρα’ σε ένα απόλυτα καλλιεργημένο περιβάλλον που αξίζει τον κόπο να μπεις και να απολαύσεις τις ανέσεις που σου προσφέρει.

Είναι το περιβάλλον και η διάθεση που σε κάνει πολλές φορές να βλέπεις μακριά. Είναι εκείνα τα μεγάλα κρύσταλλα που ρουφάνε τα χρώματα, που βλέπουν στην πίστα του αεροδρομίου, σου εξάπτουν την φαντασία και κάνουν να βλέπεις μακριά. Άλλωστε πιστεύω πως αν δε διαθέτεις φαντασία, διορατικότητα το χρώμα μας δεν θα είναι ποτέ όμορφο. Ένας καλός χώρος μπορεί να βοηθήσει.

Στα Lounges λοιπόν της Goldair Handling έμαθα ότι προσφέρεται ποικιλία από κρύα και ζεστά πιάτα, ορεκτικά και επιδόρπια της ελληνικής κουζίνας, αναψυκτικά, ποτά αλλά κρασιά από γνωστούς Έλληνες οινοποιούς. Και ειδικές υπηρεσίες για όσους έχουν την ανάγκη να κάνουν ένα ντους πριν την πτήση τους. Επίσης για τους αχώριστους του διαδικτύου, υπηρεσίες wi-fi, και καλωδιακή τηλεόραση.

Έξι Lounges θα λειτουργεί η Goldair Handling μέχρι τέλος του 2023, (δύο στον Δ.Α.Α., στον αεροδρόμιο της Μυκόνου & στον Αερολιμένα Ηρακλείου, στη Λάρνακα της Κύπρου, και με πρόσφατη επένδυση αυτό στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας) για να εξυπηρετήσει την αυξημένη επιβατική κίνηση.

Και επειδή το χρώμα προηγείται των λέξεων, βάζω μία τελεία εδώ και σας προκαλώ να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε ένα από αυτά τα lounges και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr