NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Τηλεργασία και ταξίδια: Οι καλύτεροι προορισμοί και η θέση της Αθήνας

Τηλεργασία και ταξίδια: Οι καλύτεροι προορισμοί και η θέση της Αθήνας

​Oι καλύτερες χώρες για ταξίδια και τηλεργασία το 2023 - η θέση της Αθήνας!

Η πανδημία αποτέλεσε μεγάλο καταλύτη αλλαγών καθώς όχι μόνο ανέπτυξε τις υβριδικές μορφές εργασίας, αλλά ανέπτυξε περαιτέρω εργαλεία και τάσεις για τηλεργασία. Από τότε μάλιστα, που η «κανονικότητα» αποτελεί γεγονός και οι άνθρωποι ταξιδεύουν ξανά (και με μεγαλύτερη διάθεση) η εύρεση του κατάλληλου προορισμού που θα παρέχει υποδομές αλλά και αναψυχή αποτελεί προτεραιότητα για πολλούς…

Στη συζήτηση βέβαια εντάσσεται και η Αθήνα η οποία αναπτύσσει δειλά δειλά και τις απαιτούμενες υποδομές. Ωστόσο, βέβαια, ακόμη βρίσκεται χαμηλά στην 36η θέση πανευρωπαϊκά.

Όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία του Corpare the Market AU, κύριο μέλημα για έναν ταξιδιώτη που θέλει να εργαστεί παράλληλα είναι ζητήματα όπως η ευρυζωνική ταχύτητα, ο αριθμός των χώρων συνεργασίας, τα αξιοθέατα και η τιμή του καφέ.

Στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης βρίσκεται το Λονδίνο, ενώ την πλειοψηφία των 10 πρώτων πόλεων με εντυπωσιακές 5 διαφορετικές πόλεις στην κατάταξη αποτελεί η Ισπανία - η οποία είναι γνωστή ως μία από τις πιο προσιτές χώρες για να ζει κανείς στην Ευρώπη.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 36η θέση στην Ευρωπαική κατάταξη προσφέροντας από τα περισσότερα αξιοθέατα για εργαζόμενους που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με δουλειά αλλά χωρίς υψηλή ταχύτητα Internet (35.05Mb/s).

H πρώτη 5αδα

Λονδίνο

Με τον αριθμό των co- working χώρων να ξεπερνούν τους 1300, το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή για διακοπές και εργασία. Φυσικά το Λονδίνο προσφέρει τόσο πολλά για έναν ταξιδιώτη - όταν ολοκληρώσει τη δουλειά του: Με 8.472 αξιοθέατα, βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της εν λόγω λίστας, με το Παρίσι για παράδειγμα να έρχεται δεύτερο με 8.291 αξιοθέατα.

Είτε θέλετε να δείτε εμβληματικά αξιοθέατα όπως το Big Ben και το παλάτι του Buckingham, είτε προτιμάτε να περάσετε τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα σας σε μπαρ ή καφετέριες, το Λονδίνο σας καλύπτει.

Σεβίλλη

O ζεστός καιρός αποτελεί πόλο έλξης για τους ψηφιακούς νομάδες, ωστόσο ένα ακόμη στοιχείο αναφοράς είναι το ταχύτατο ιντερνετ που ξεπερνά τα 255 Mb/s.

Η πόλη είναι επίσης φθηνότερη από πολλές άλλες ισπανικές πόλεις, με το μέσο φλιτζάνι καφέ να κοστίζει 1,61 ευρώ, όταν σε Βαρκελόνη και Μαδρίτη κυμαίνεται στα 2,10 και 2,15 ευρώ αντίστοιχα.

Βαρκελώνη

Με 189 coworking spaces, τις πέμπτες ταχύτερες ευρυζωνικές ταχύτητες στην Ευρώπη, με 147,06 Mb/s, και τον τέταρτο μεγαλύτερο αριθμό αξιοθέατων, με 4.782, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Βαρκελώνη είναι μια εξαιρετική επιλογή για διακοπές εργασίας.

Ο κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά βασικά αξιοθέατα – είτε πρόκειται για ένα βράδυ παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα στην παραλία, είτε για μια βόλτα στο πάρκο Güell, είτε πίνοντας σαγκριά στα πολλά υπαίθρια μπαρ που έχει να προσφέρει η πόλη.

Μαδρίτη

Η Μαδρίτη έρχεται στην 4η θέση για διακοπές που συνδυάζονται με εργασία: με 188 διαφορετικούς χώρους εργασίας.

Η Μαδρίτη προσφέρει μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα από τη Βαρκελώνη, οπότε μόλις τελειώσετε με όλα όσα υπάρχουν στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε, μπορείτε να πάτε στο πάρκο El Retiro για πικνίκ, να δοκιμάσετε την κουζίνα στην αγορά San Miguel ή να ανακαλύψετε μια από τις καλύτερες συλλογές έργων τέχνης της ηπείρου, στο Museo Nacional del Prado.

Βαλένθια

Η ολοκλήρωση των πέντε προορισμών για διακοπές εργασίας είναι μια άλλη ισπανική πόλη: Βαλένθια. Αυτή η πόλη προσφέρει μια πραγματική ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, με τις εκτεταμένες αμμώδεις παραλίες της να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης.

Η Βαλένθια διαθέτει την τρίτη υψηλότερη ευρυζωνική ταχύτητα στην Ευρώπη στη σχετική λίστα, με 166,64 M/bs, και επιπλέον 1.318 αξιοθέατα.

Οι κορυφαίες πόλεις για διακοπές εργασίας στην Ευρώπη είναι οι εξής:

index_cities.png?mtime=20230522171815#asset:416223


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr