NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

EE: 77,5 εκατ. σε 73 διεθνή έργα ερευνητικής συνεργασίας μέσω τον δράσεων Marie Sklodowska-Curie

EE: 77,5 εκατ. σε 73 διεθνή έργα ερευνητικής συνεργασίας μέσω τον δράσεων Marie Sklodowska-Curie

Κομισιόν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της προκήρυξης του 2022 για ανταλλαγές προσωπικού στο πλαίσιο των δράσεων Marie Sklodowska-Curie (MSCA).

Τα 73 επιλεγέντα έργα προωθούν τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών και μη ακαδημαϊκών οργανισμών εντός και εκτός ΕΕ, αποσκοπώντας στην προώθηση της καινοτομίας και στη μεταφορά γνώσεων. Στο πλαίσιο των εν λόγω έργων θα εκπαιδευτούν ερευνητές και ερευνήτριες και φορείς καινοτομίας για τη δοκιμή νέων ιδεών, προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών. Χάρη σε συνολικό προϋπολογισμό ύψους 77,5 εκατ. ευρώ οι ερευνήτριες και οι ερευνητές, καθώς και το διοικητικό, τεχνικό και διευθυντικό προσωπικό που συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες, θα μπορέσει να μεταβεί στο εξωτερικό και να διευρύνει τα δίκτυά του, να ανταλλάξει γνώσεις και να διεξαγάγει έρευνα αιχμής.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, δήλωσε σχετικά: «Οι ανταλλαγές προσωπικού στο πλαίσιο των δράσεων Marie Sklodowska-Curie προσφέρουν στους ερευνητές, τις ερευνήτριες και τους φορείς καινοτομίας από όλο τον κόσμο μοναδικές ευκαιρίες να συνεργαστούν και να δώσουν ώθηση στην καινοτομία και τη μεταφορά γνώσεων. Τους επιτρέπουν να διεξάγουν έρευνα αιχμής και να ανταλλάσσουν ιδέες προς όφελος των κοινωνιών μας. Εύχομαι στις 73 κοινοπραξίες που επιλέξαμε καλή επιτυχία».

Τα επιλεγέντα προγράμματα καλύπτουν διάφορα γνωστικά πεδία, για έρευνα σε τομείς, όπως η εφαρμογή της νανοϊατρικής για τη θεραπεία πνευμονικών παθήσεων, η μετάβαση στα δίκτυα 6G και η ανάπτυξή τους και η ενσωμάτωση των γνώσεων των αυτόχθονων λαών στα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, στην έρευνα και στη χάραξη πολιτικής. Μέσω των ανταλλαγών προσωπικού, οι οργανισμοί μπορούν να συνάψουν διεθνείς συμπράξεις με άλλους κορυφαίους οργανισμούς απ’ όλο τον κόσμο. Στα φετινά έργα συμμετέχουν 656 οργανισμοί από 76 χώρες, μεταξύ αυτών και 160 εταιρείες και 104 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η δια βίου μάθηση συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023, το οποίο φιλοδοξεί να βοηθήσει τους πολίτες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες για ποιοτικές θέσεις εργασίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr