NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Πρώτη η Ελλάδα στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική της Eurostat

Πρώτη η Ελλάδα στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική της Eurostat

Για πρώτη φορά, μαθητές Ελληνικού Γυμνασίου κατακτούν την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) σε συνεργασία με τις Εθνικές Στατιστικές Αρχές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ομάδες μαθητών από 19 χώρες, υπό την επίβλεψη ενός καθηγητή τους, κλήθηκαν, αξιοποιώντας στατιστικά στοιχεία, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ένα βίντεο με θέμα την «Ευημερία».

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες στους τομείς της στατιστικής, των μαθηματικών και της επικοινωνίας, αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες, κατέληξε στην ανάδειξη των νικητών, για κάθε κατηγορία που συμμετείχε και χθες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, που φέρνουν τρεις μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής - Γυμνάσιο Ομίλου Σχολείων Βιωματικής Μάθησης Θεσσαλονίκης και την καθηγήτριά τους, με την ομάδα AFS_GR_1, στην πρώτη θέση, στην κατηγορία των ηλικιών 14-16 ετών. Η βράβευση των νικητών του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2023 στην έδρα της Eurostat στο Λουξεμβούργο.

6diagonism_european_comp_gr.png?mtime=20230606161428#asset:418861


Η νικήτρια ομάδα εκπροσώπησε την Ελλάδα σε συνέχεια διάκρισής της στον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική» που διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 30 Μαρτίου 2023, όπου οι δύο πρώτες διακριθείσες ομάδες, κάθε κατηγορίας, λαμβάνουν μέρος στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός εντάσσεται στη στρατηγική της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα και σκοπός του είναι η δημιουργική ενασχόληση και διάκριση των μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία, στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων.

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr