NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Εκλογή της Export Credit Greece S.A. στο Global Gateway Business Advisory Group της ΕΕ

Εκλογή της Export Credit Greece S.A. στο Global Gateway Business Advisory Group της ΕΕ

Η Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων A.Ε.- Export Credit Greece S.A. εκλέχθηκε από τους ομόλογους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, Παρατηρητής στην Ομάδα Επιχειρηματικών Συμβούλων (Business Advisory Group – BAG), της Global Gateway strategy (GG) της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Οργανισμών Εξαγωγικών Πιστώσεων της Ε.Ε. (4th EU ECA Summit), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα, της Ισπανίας, στις 26 Μαΐου 2023.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκλογή για τη χώρα μας. Μέσω της συμμετοχής της στην συγκεκριμένη ομάδα, η Export credit Greece S.A. θα μπορέσει να μεταφέρει την πολυετή τεχνογνωσία της αλλά και την πολύτιμη εμπειρία της και τις καλές πρακτικές από το σύγχρονο επιχειρείν σε διεθνές επίπεδο, και να συμβάλλει έτσι ενεργά στην υλοποίηση της στρατηγικής Global Gateway, που έχει ως κύριο στόχο τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον ιδιωτικό τομέα για να υλοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη υποδομών διεθνώς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Export Credit Greece, Γρηγόρης Σταματόπουλος που θα εκπροσωπεί τον Οργανισμό από τον ρόλο του Παρατηρητή δήλωσε σχετικά: «H πρωτοβουλία Global Gateway της Ε.Ε. συμβαδίζει πλήρως με τους στόχους της Ευρώπης για βιώσιμη ανάπτυξη και είναι αυτή που θα φέρει ένα βήμα πιο κοντά τις επιχειρήσεις στους θεσμούς, προσελκύοντας κεφάλαια και επενδύσεις. Μετά από 35 συναπτά έτη δίπλα στους Έλληνες εξαγωγείς έχουμε αποκτήσει μια ισχυρή εικόνα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και των νέων απαιτήσεων/αναγκών του διεθνούς εμπορίου, εις βάθος. Μέσω του Business Advisory Group θα ενισχύσουμε τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον ιδιωτικό τομέα, μεταφέροντας τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς στην Ομάδα και θέτοντας επί τάπητος προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες σε επιμέρους κλάδους ή περιοχές».

Η στρατηγική Global Gateway παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφαλείας. Πρόκειται για μία ενωσιακή στρατηγική για σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη υποδομών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος της είναι να πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε έργα που μπορούν να υλοποιηθούν με υψηλά πρότυπα, χρηστή διακυβέρνηση και διαφάνεια ενώ υποστηρίζει βιώσιμες και αξιόπιστες συνδέσεις, στην υπηρεσία των ανθρώπων και του πλανήτη, να αναπτυχθεί συνεργασία με τις χώρες υποδοχής, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κα τον ιδιωτικό τομέα για την κλιμάκωση των επενδύσεων σε υποδομές με σκοπό την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς μας, την παροχή οφελών και προστασίας για τους εταίρους μας, την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων και την αντιμετώπιση των πλέον πιεστικών παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα, από την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη έως την υγειονομική ασφάλεια, την ισότητα των φύλων και τα εκπαιδευτικά συστήματα.

Χρησιμοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ και με τη στήριξη των κρατών μελών της ΕΕ που έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους, η Global Gateway έχει ως στόχο την κινητοποίηση επενδύσεων ύψους έως 300 δισ. ευρώ μέχρι το 2027.

Σκοπός του Business Advisory Group είναι η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ενίσχυση της συνεργασίας με τον ευρωπαϊκό ιδιωτικό τομέα, η ενίσχυση των στρατηγικών προτεραιοτήτων, δραστηριοτήτων, προκλήσεων και ευκαιριών στους τομείς που καλύπτονται από την στρατηγική Global Gateway και η ενημέρωση και ανταλλαγή πληροφόρησης με την Προέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Ursula von der Leyen. Το Global Getaway Business Advisory Group θα αποτελείται από έως και εξήντα (60) μέλη, Ευρωπαϊκές εταιρείες ή επιχειρηματικές ενώσεις, που θα εκπροσωπούνται από τους Διευθύνοντες Συμβούλους ή ανώτατα διοικητικά στελέχη και από δέκα (10) παρατηρητές, μεταξύ των οποίων χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ε.Ε. και Οργανισμοί Εξαγωγικών Πιστώσεων, ένας εκ των οποίων είναι η Export Credit Greece S.A.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr