NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

H Carexchange μεγάλη νικήτρια του JA Start Up 2023

H Carexchange μεγάλη νικήτρια του JA Start Up 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 9ος Εθνικός Τελικός του Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2023» του Junior Achievement Greece, που ανέδειξε το μεγάλο ταλέντο των φοιτητών της Ελλάδας στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Δεκαπέντε φοιτητικές ομάδες παρουσίασαν τις έξυπνες επιχειρηματικές τους ιδέες στο κοινό και την κριτική επιτροπή στη διάρκεια του μεγάλου τελικού που φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Συνολικά στο πρόγραμμα «JA Start Up» συμμετείχαν 80 φοιτητικές ομάδες από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκ των οποίων οι 15 φιναλίστ έφτασαν στον τελικό και διεκδίκησαν σημαντικά έπαθλα, αλλά πρωτίστως το «χρυσό» εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα διεξαχθεί ο Πανευρωπαϊκός Τελικός του JA Εurope Gen-E 2023.

To «JA Start Up», που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης.

H Carexchange, που καθιστά τη φιλανθρωπία πιο αποτελεσματική από ποτέ, μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η φοιτητική ομάδα Carexchange, που με την έξυπνη εφαρμογή της για κινητά, καθιστά τη φιλανθρωπία πιο αποτελεσματική από ποτέ, καταγράφοντας σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες των μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε προϊόντα και παρέχοντας στους δωρητές μεγάλη ευκολία, καθώς και συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και ασφάλειας.

Η εφαρμογή Carexchange app, που βασίστηκε σε μία ιδέα με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, διατίθεται ήδη δωρεάν, σε πιλοτική μορφή, σε κινητά Android, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε κινητά iOS. Την ομάδα που ανέπτυξε την εφαρμογή απαρτίζουν οι φοιτητές Αντώνης Πολίτης από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κοκμοτός από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Παρασκευάς Σεργιάννης και Αλέξανδρος Καραγιάννης από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Carexchange θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο GEN-E 2023 που διοργανώνει το JA Europe 12 με 14 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη, σε συνεργασία με το JA Tουρκίας.

Τα αποτελέσματα του «JA Start Up 2023», αναλυτικά:

1ο Βραβείο: Carexchange | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Πατρών

Οι χρήστες της εφαρμογής Carexchange app μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο ποιοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί χρειάζονται περισσότερο τη βοήθειά τους, να αγοράσουν προϊόντα μέσω συνεργαζόμενων προμηθευτών και να τα δωρίσουν στους οργανισμούς. Στη συνέχεια ενημερώνονται για την παράδοση των προϊόντων στον φιλανθρωπικό οργανισμό, ενώ έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας και μαζί τους.

2ο Βραβείο: «Cup n Track» | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η ομάδα από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δημιούργησε ένα «έξυπνο» κύπελλο περιόδου, που με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας βοηθά γυναίκες με έμμηνο ρύση να παρακολουθούν τον κύκλο τους και να διαγνώσουν εγκαίρως αλλαγές, αλλά και πιθανά γυναικολογικά προβλήματα.

3ο Βραβείο: «ContainerSense» | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η «ContainerSense», από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής των συνθηκών στο εσωτερικό των κοντέινερ εμπορευμάτων με τη βοήθεια αισθητήρων. Η επιχείρηση στοχεύει τόσο στην ποιοτική παράδοση των αγαθών, όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων που δαπανούνται εξαιτίας των φθορών.

Βραβείο Κοινού - Public Choice Award: ToIXmou | Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, προσφέρει ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης του αυτοκινήτου για τους κατόχους οχημάτων στην Ελλάδα. Η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα σχετικά με τέλη κυκλοφορίας, πινακίδες κυκλοφορίας, αριθμούς πλαισίου, ασφάλιστρα, τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ, σέρβις και κατασκευή ελαστικών και στέλνει εξατομικευμένες ειδοποιήσεις στους χρήστες για πληρωμές και τεχνικούς ελέγχους.

Των βραβεύσεων προηγήθηκαν σημαντικές ομιλίες και παρεμβάσεις, που έδωσαν πρόσθετη επιβράβευση και έμπνευση στις ομάδες που παραβρέθηκαν στο χώρο.

«Οι φοιτητικές ομάδες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δούλεψαν και παρουσίασαν πολύ έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες. Οι φοιτητές θέλουν ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό τους και τους άλλους, δρουν σε αυτή την κατεύθυνση με πίστη και όραμα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», σημείωσε κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης η κ. Ελίζα Παυλίδη, υπεύθυνη του προγράμματος «JA Start Up» του JA Greece.

Η κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, πρόεδρος του ΕΒΕΑ και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού που στηρίζει έμπρακτα το πρόγραμμα με τη φιλοξενία της εκδήλωσης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», δήλωσε πριν από την απονομή του πρώτου βραβείου ότι η εικόνα των παιδιών επί σκηνής δίνει ελπίδα για το αυριανό επιχειρείν.

Ο κ. Πάρης Κυριακόπουλος, ταμίας ΔΣ του JA Greece και διευθύνων σύμβουλος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ, που απένειμε το πρώτο βραβείο μαζί με την κ. Εφραίμογλου, τόνισε ότι η συμμετοχή των ομάδων στο διαγωνισμό είναι ήδη κέρδος για τη μελλοντική τους πορεία.

Η κ. Έλλη Διακαναστάση, εντεταλμένη σύμβουλος της Elevate Greece ΑΕ και ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος, CEO του JA Greece απένειμαν το δεύτερο βραβείο συγχαίροντας τις ομάδες για τη συμμετοχή τους, αλλά και τον κοινωνικό αντίκτυπο που επιδιώκουν με τη δουλειά τους.

Συγκινημένη η απόφοιτος του JA Greece κ. Αλεξία Βασιλάκη, στέλεχος της Drug n Drop, της ομάδας που κέρδισε στον Εθνικό Τελικό του JA Start Up 2022 και το 3ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο του JA Europe, απένειμε το τρίτο βραβείο παροτρύνοντας όλες τις ομάδες να πάρουν το μέγιστο σε γνώση από την εμπειρία του διαγωνισμού.

Ο κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης, διευθύνων σύμβουλος της ManpowerGroup, που απένειμε το Βραβείο Κοινού ανέφερε ότι το επίπεδο των επιχειρηματικών ιδεών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είναι εντυπωσιακό και εξελίσσεται περισσότερο κάθε χρόνο.

Είχε προηγηθεί η κεντρική ομιλία του εθνικού τελικού από τον κ. Νίκο Μανουσέλη, CEO της Agroknow, ο οποίος αφού παρουσίασε τη δική του σταδιοδρομία και την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, απευθύνθηκε προς τις ομάδες σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλαπλοί δρόμοι για την επιτυχία και ότι σε αυτή τη διαδρομή τους συστήνει να διατηρούν το χαμόγελο στις δυσκολίες, αλλά πρωτίστως να διατηρούν ανέπαφες τις αξίες τους. Το JA Greece συγχαίρει θερμά όλες τις φοιτητικές «start up» που διαγωνίστηκαν και εύχεται καλή επιτυχία στην Carexchange στον Πανευρωπαϊκό Τελικό.

«JA Start Up 2023»

Υποστηρικτής Προγράμματος: EY.

Χορηγός Εκδήλωσης: ManpowerGroup.

Υποστηρικτές Εκδήλωσης: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», HP Ηellas, Nespresso, Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (μέσω του προγράμματος κατάρτισης e-DigiΜa), Ferryhopper.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Έρα Σπορ, Κosmos FM, Καθημερινή, Aθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, thetoc.gr, Athens Deejay FM, Rock FM, Λάμψη FM, Tηλεθεατής, Τηλέραμα, epixeiro.gr, ελculture.gr, Atticanews.gr, Thisisus.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr