NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Μιχάλης Τάτσης: «Η ευκαιρία είναι σαν το βέλος, όταν φύγει δεν γυρίζει πίσω»

Μιχάλης Τάτσης: «Η ευκαιρία είναι σαν το βέλος, όταν φύγει δεν γυρίζει πίσω»

Είναι πολλά τα παραδείγματα ανθρώπων που έχουν γράψει μία εντυπωσιακή πορεία σε θέματα ηγεσίας. Ένα από τα παραδείγματα αυτά είναι ο Μιχάλης Τάτσης.

Στον τομέα της ευθύνης είχε πάνω από 3.000 άτομα συνεργάτες του ελεύθερου δικτύου με την ιδιότητα Μεσιτών / Πρακτόρων και ασφαλιστικούς πράκτορες του αποκλειστικού δικτύου όταν ήταν στην Εθνική Ασφαλιστική. Η αναγνώριση που τρέφουν τα δίκτυα, οι φίλοι και προϊστάμενοι πολύ μεγάλη. Το έργο του μιλά από μόνο του. Γιατί το έργο του μιλά από μόνο του και γιατί χαίρει της εκτίμησης αυτής; Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και μου επιτρέπεται να απαντήσω:

Τον κυβερνά η νόηση, χωρίς ωστόσο να αποδυναμώνεται το κριτήριο της αισθητικότητας

Γιατί γνωρίζει την δουλειά του, γιατί είναι δίπλα πάντα στους ανθρώπους που τον χρειάζονται, αψηφώντας κούραση, ώρα, ημέρα. Γιατί πάντα έχει την διάθεση να γνωρίζει τον εαυτό του μέσω της εσωτερικής εμπειρίας, και όχι μόνο όπως θα φαίνονταν μόνο στον ίδιο. Γιατί έχει τον έλεγχο της χρήσης όλων ικανοτήτων του. Γιατί τον κυβερνά η νόηση, χωρίς ωστόσο να αποδυναμώνεται το κριτήριο της αισθητικότητας. Γιατί όσο χρόνια τον γνωρίζω, ότι και αν τον ρώτησα, ότι και αν ήθελα να μάθω, το πιο δύσκολο, το πιο εύκολο, έβλεπα κάθε φορά ότι τίποτα δεν έκανε με εξαναγκασμό, από αγγαρεία, παρά το γεγονός ότι μία αγγαρεία από μηχανική άποψη είναι εύκολη, δεν απαιτεί να αφιερωθείς. Από μία αγγαρεία απουσιάζει όμως η θυσία, η ηθική και αυτό ο Μιχάλης ποτέ δεν το ήθελε. Είναι δυσβάσταχτο σε ένα άνθρωπο με ψυχικό φρόνιμα, και σύνεση να κάνει κάτι αγγαρεία, μηχανικά.

Δυνατό φρόνημα και σύνεση

Ο Μιχάλης δεν κατατάσσεται στους ανθρώπους με αδύναμο ψυχικό φρόνημα και απουσία σύνεσης. Ο Μιχάλης είναι επιτυχημένος, ποτέ δεν εθίστηκε στην επιτυχία. Ο εθισμός σε μία πράξη ή προς ένα ή πολλά πρόσωπα αφαιρεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν ελευθερωθείς, την κρίση, και την ικανότητα της προσοχής. Τα τρία αυτά κακά (έλλειψη κρίσης, ελευθερίας και προσοχής που διευκολύνουν την ανοχή μας στο κακό. Η συνήθεια που φοβόμαστε να κόψουμε έχει την δύναμη να αφαιρεί ακόμα και από τις καλές πράξεις την ηθική τους αξία, πλήττει την ελευθερία του πνεύματος.

Δεν χρησιμοποίησε ποτέ ψεύτικες αρετές για να πετύχει

Ο Μιχάλης Τάτσης δεν εξαπάτησε ποτέ, χρησιμοποιώντας ψεύτικες αρετές που προτάσσουν όσοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν ηγέτες, Άνθρωπος με ελεύθερο πνεύμα, ηγέτης που η πορεία του συνεχίζεται σαν το βέλος που όταν εκτοξευτεί δεν γυρνά πίσω, όπως ο ίδιος έγραψε στο βιβλίο «Grow».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr