NEWSFLASH...
Marketing & Sales
ανάγνωση

6 tips για να μην σας ξεχάσει ο πελάτης σας κι αυτό το καλοκαίρι

6 tips για να μην σας ξεχάσει ο πελάτης σας κι αυτό το καλοκαίρι

​Το καλοκαιράκι είναι εδώ και είναι η ευκαιρία να «ελαφρύνουμε» λίγο το κλίμα, να δούμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Είναι η ευκαιρία, όχι μόνο να διατηρήσουμε, αλλά κυρίως να αναπτύξουμε με το κοινό μας πιο στενές, πιο προσωπικές σχέσεις επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, πίστης κι αφοσίωσης.

Αρκεί να μην ξεχνάμε ποτέ τον πελάτη μας

Τι πιο όμορφο να μοιραστούμε με τους πελάτες μας ξεχωριστές εμπειρίες που δίνουν όφελος και αξία, θετικά συναισθήματα που μας φέρνουν πιο κοντά και καλλιεργούν σχέσεις πίστης και αφοσίωσης, μηνύματα που λένε στον πελάτη μας «είσαι η ανάσα της επιχείρησης μας» αποδεικνύοντας το στην πράξη;

Πώς; Δείτε με τα δικά του μάτια. Ακούστε με τα δικά του αυτιά. Νιώστε με την δική του καρδιά!

Παρακάτω μερικά χρήσιμα marketing tips για να μην σας ξεχάσει ο πελάτης σας και αυτό το καλοκαίρι και να μοιραστείτε μαζί του πολύτιμες εμπειρίες.

«Ελαφρύνετε» τα visuals με καλοκαιρινά θέματα

Αφήστε τα σοβαρά επαγγελματικά μηνύματα και visuals και αποτυπώστε οπτικά την ιστορία σας με μια πιο δημιουργική, καλοκαιρινή, αισιόδοξη ματιά. Επιλέξτε δροσερά καλοκαιρινά θέματα και αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει.

Δημιουργείστε στα Social Media καλοκαιρινό περιεχόμενο

Μοιραστείτε με το κοινό σας στα Social Media περισσότερο περιεχόμενο, πιο δημιουργικές ιδέες, πιο έξυπνο υλικό με ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό touch και δείτε πόσο αυτή η καλοκαιρινή ξενοιασιά μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας.

Αξιοποιήστε emails και newsletters έξυπνα και καλοκαιρινά

Ξεχάστε τα τυπικά emails & newsletters και διατηρήστε την επικοινωνία σας με τον πελάτη σε πιο ευχάριστο αισιόδοξο κλίμα. Στείλτε emails & newsletters με καλοκαιρινά θέματα, προτείνετε στον πελάτη σας προϊόντα χρήσιμα για το καλοκαίρι ή δώστε του ιδέες πώς μπορεί να αξιοποιήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας πιο δημιουργικά αυτό το καλοκαίρι.

Γράψτε άρθρα και καλοκαιρινές ιστορίες στο blog σας

Ανάμεσα σε βουτιές και μακροβούτια, μπορείτε να κάνετε τον πελάτη σας να νιώσει όμορφα και να σκεφτεί δημιουργικά, δίνοντάς του την ευκαιρία να διαβάσει ένα σχετικό σας άρθρο. Κάντε τον να ακολουθεί το blog σας με μια σειρά καλοκαιρινών θεμάτων, πείτε του πώς το καλοκαίρι μπορεί να γίνει πιο ξένοιαστο αλλά και πιο ωφέλιμο.

Πείτε το με καλοκαιρινές προσφορές, giveaways και free gifts

Μέσα στο γενικευμένο ξένοιαστο κλίμα του καλοκαιριού, μικρές επαναλαμβανόμενες προσφορές, καλοκαιρινές εκπτώσεις, δωράκια που ο πελάτης σας μπορεί να χαρεί αυτή την εποχή, είναι μικρές όμορφες καλοκαιρινές πράξεις που δείχνουν το πραγματικό σας ενδιαφέρον στον πελάτη και αυξάνουν τις πωλήσεις σας.

Πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται ο πελάτης σας

Αυτό το καλοκαίρι κάντε κάτι πιο έξυπνο, πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται ο ιδανικός σας πελάτης, γνωρίστε τον από κοντά, μάθετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και δώστε του την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στο brand σας, κερδίζοντας το μυαλό και την καρδιά του.

Το καλοκαίρι, παραδοσιακά εποχή ξενοιασιάς είναι ευκαιρία να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχείρησης μας, να έρθουμε πιο κοντά στον ιδανικό μας πελάτη, να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να διατηρήσουμε την επαφή μας μαζί του.

Αυτό το καλοκαίρι ας επιλέξουμε ενέργειες ευχάριστες, ξένοιαστες, διαφορετικές, που μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και καλοκαιρινής αύρας, θα δίνουν το στίγμα μας, θα επικοινωνούν το brand μας, θα αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία μας και μέσα από ξεχωριστές εμπειρίες, θα κάνουν τον πελάτη μας να μας ακολουθεί πάντα και παντού!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr