NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Δύο σημαντικότατα θέματα για το αυτοκίνητο και την οδήγηση στην Ελλάδα από το Επικουρικό Κεφάλαιο

Δύο σημαντικότατα θέματα για το αυτοκίνητο και την οδήγηση στην Ελλάδα από το Επικουρικό Κεφάλαιο

Δύο πολύ σημαντικά θέματα καλείται να διευθετήσει το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου στην Ελλάδα μετά την επανεκλογή του στο Συμβούλιο των Γραφείων (Council of Bureaux, COB), σε συνεργασία με τα Εθνικά Γραφεία Ασφάλισης 47 χωρών και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: την προσαρμογή, εντός του 2023, της ελληνικής νομοθεσίας προς την 6η Οδηγία Αυτοκινήτου. Τη διαδικασία επανεισπράξεων μεταξύ των Επικουρικών Κεφαλαίων και Οργανισμών Αποζημίωσης σε περίπτωση αφερρεγγυότητας και παύσης εργασιών ασφαλιστικής επιχείρησης που λειτουργεί με ΕΠΥ.

Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης και Επικουρικό Κεφάλαιο

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης εξελέγησαν για δεύτερη συνεχή τριετή θητεία (06.2023-06.2026) στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Συμβουλίου των Γραφείων (Council of Bureaux, COB). To Συμβούλιο των Γραφείων (COB) είναι η Ένωση των Εθνικών Γραφείων Ασφάλισης των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Σύστημα της Διεθνούς Ασφάλισης των Αυτοκινήτων και των Επικουρικών Κεφαλαίων των κρατών-μελών τη Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οδηγία ΕΕ για το αυτοκίνητο

Η εκλογή αυτή ισχυροποιεί τη διεθνή παρουσία του ΓΔΑ και του Επικουρικού Κεφαλαίου απέναντι στις εξελίξεις αφ’ ενός του Συστήματος της Διεθνούς Ασφάλισης του Αυτοκινήτου και αφ’ ετέρου της ευρωπαϊκής νομοθεσίας Ασφάλισης του Αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα στις συμφωνίες που θα ρυθμίζουν τις σχέσεις των Επικουρικών Κεφαλαίων σε περίπτωση αφερεγγυότητας ασφαλιστικής επιχείρησης.

Σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτου εν όψει της επικειμένης προσαρμογής, εντός του 2023, της ελληνικής νομοθεσίας προς την 6η Οδηγία Αυτοκινήτου (2021/2118/ΕΚ), η οποία αφορά κυρίως το Επικουρικό Κεφάλαιο, αλλά και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης

Σημειώνεται ότι, στο Υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας προς την πιο πάνω Οδηγία, στην οποία συμμετέχει το Επικουρικό Κεφάλαιο, ενώ και στο Γραφείο δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις του στα ειδικά θέματα που το αφορούν.

Συμφωνίες για επανεισπράξεις μετά από λουκέτο ΕΠΥ

Τέλος, η διαδικασία επανεισπράξεων μεταξύ των Επικουρικών Κεφαλαίων και Οργανισμών Αποζημίωσης σε περίπτωση αφερεγγυότητας ασφαλιστικής επιχείρησης που λειτουργεί με ΕΠΥ -την υποχρεωτική λειτουργία των οποίων προβλέπει η Οδηγία- θα ρυθμίζεται από Συμφωνίες, τις οποίες έχει εκπονήσει το Συμβούλιο των Γραφείων (COB) και ήδη υπογράφονται από τα Επικουρικά Κεφάλαια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό Επικουρικό Κεφάλαιο.

Σημειώνεται ότι, το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου θα εκπροσωπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του COB ο πρόεδρός του, Γεώργιος Βαλαής, και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης η γενική διευθύντριά του, Άννα Κωνσταντίνου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr