NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Drops Smart Hubs και η PROBOTEK αποκτούν την πρώτη άδεια BVLOS για επιχειρήσεις Drones στην Ελλάδα

Η Drops Smart Hubs και η PROBOTEK αποκτούν την πρώτη άδεια BVLOS για επιχειρήσεις Drones στην Ελλάδα

H Drops Smart Hubs σε συνεργασία με την PROBOTEK, που αποτελεί τον πρώτο συνεργαζόμενο operator της, ανακοινώνουν την επιτυχή απόκτηση της πρώτης άδειας “Πέραν της Οπτικής Επαφής” (BVLOS) στην Ελλάδα.

H BVLOS άδεια, που χορηγήθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), είναι ιδιαίτερα σημαντική για την βιομηχανία των drones καθώς επεκτείνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες αυτών και τις εφαρμογές τους, επιτρέποντας πτήσεις μεγαλύτερης εμβέλειας, αυξημένης απόδοσης και βελτιωμένης ασφάλειας. Με την άδεια πέραν της οπτικής επαφής (BVLOS) δίνεται η δυνατότητα στο να πραγματοποιηθούν αυτόνομες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων όπως για παράδειγμα παράδοση βασικών αγαθών και υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές που είναι δύσκολο να προσπελάσουν. Αυτό περιλαμβάνει ιατρικές προμήθειες, τρόφιμα ακόμα και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Οι πτήσεις αυτές επιβλέπονται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα από πιλότους οι οποίοι δύναται να αναλάβουν τον έλεγχο του αεροσκάφους σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η Drops Smart Hubs δημιουργεί μια νέα δυναμική αγορά ενώνοντας drone operators με ενδιαφερόμενους φορείς B2B και B2G σε ένα διαλειτουργικό και ασφαλές περιβάλλον. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου βάσεων drones στρατηγικά τοποθετημένων επιτρέποντας τη διασύνδεση του κλάδου των drones με ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο υπηρεσίας “Go to Service”. Συνεπώς δανειζόμενοι μια έκφραση από τον digital κόσμο θα λέγαμε ότι η Drops Smart Hubs είναι ένας aggregator που ενώνει αυτές τις δύο πλευρές. Στις βάσεις της Drops Smart Hubs, οι εταιρείες που επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες drone θα συναντήσουν drone operators οι οποίοι δύναται να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε ανάγκη διεργασίας ζητηθεί.

Αποδεικνύοντας την τεχνογνωσία της στη νομική συμμόρφωση, η Drops Smart Hubs συνέβαλε στην απαραίτητη έγκριση αυτής της πρωτοποριακής άδειας για τις λειτουργίες BVLOS του operator PROBOTEK, που αποτελεί ορόσημο για τον κλάδο των drones της χώρας. Η ομάδα της Drops Smart Hubs αποτελείται από έμπειρα στελέχη της αγοράς των οποίων η τεχνογνωσία είναι αλληλοσυμπληρούμενη έτσι ώστε η υλοποίηση ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος να έρθει εις πέρας. Η PROBOTEK αποτελεί τον πρώτο συνεργαζόμενο operator της Drops Smart Hubs και οι δυο εταιρείες συνεργάζονται στρατηγικά.

Ms.-Fragkiska-Tsioutsiou-Co-founder-CEO-of-Drops-Smart-Hubs-1.jpeg?mtime=20230629135323#asset:423222

Η κα Φραγκίσκα Τσιούτσιου, Co-founder & CEO της Drops Smart Hubs, δήλωσε:

“Στη Drops Smart Hubs, είμαστε περήφανοι που είμαστε στην πρώτη γραμμή της επανάστασης στον κλάδο των drones στην Ελλάδα, δημιουργώντας μια ισχυρή υποδομή δικτύου που συνδέει απομακρυσμένες περιοχές. Η αποστολή μας είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ τεχνολογίας και προσβασιμότητας, ξεκλειδώνοντας νέες δυνατότητες στις βιομηχανίες, κοινότητες και άτομα. Συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές, τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις τοπικές κοινότητες για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και βιώσιμου οικοσυστήματος για τις λειτουργίες των drones.”

Η Drops Smart Hubs απευθύνει μια πρόσκληση στους drone operators, προτρέποντάς τους να εκμεταλλευτούν αυτή την αξιοσημείωτη ευκαιρία και να διαμορφώσουν από κοινού ένα μέλλον όπου τα drones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον μετασχηματισμό υπηρεσιών και στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr