NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

FLEX2ENERGY: Πράσινη ενέργεια από τη Θεσσαλονίκη

FLEX2ENERGY: Πράσινη ενέργεια από τη Θεσσαλονίκη

Πιο κοντά στον στόχο της ενεργειακής αυτονομίας της έρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη λειτουργία της μονάδας μαζικής παραγωγής τρίτης γενιάς φωτοβολταϊκών που προχωρά στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της COATEMA Machinery GmbH Thomas Kolbusch από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στη συνάντηση των εταίρων του φιλόδοξου ευρωπαϊκού προγράμματος Flex2Energy.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια δημιουργώντας την πρώτη μονάδα παραγωγής φωτοβολταικών 3ης γενιάς στη Θεσσαλονίκη «Εξαρτάται από εμάς, στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, πόσο μεγάλο θα γίνει αυτό που ξεκινάει τώρα. Δεν έχει ξανασυμβεί να έχουμε στη χώρα τέτοια κάθετη τεχνολογία που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για παραγωγή σε ελληνικό έδαφος» είπε χαρακτηριστικά ο δρ Λογοθετίδης, σύμφωνα με τον οποίο η σημασία που αποδίδει η Ευρώπη σε επενδύσεις του είδους σχετίζεται με δύο παράγοντες: πρώτον, «η Ευρώπη, όπως και οι ΗΠΑ, έχασαν σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά τους να έχουν manufacturing (παραγωγή) στο έδαφός τους, προς όφελος κυρίως της Κίνας. Δεύτερον, η Ευρώπη πούλησε την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών πρώτης και δεύτερης γενιάς, με αποτέλεσμα να γίνεται σήμερα όλη αυτή η προσπάθεια για την ανάπτυξη της τρίτης γενιάς σε ευρωπαϊκό έδαφος», τονίζει ο συντονιστής του έργου Flex2Energy και Πρόεδρος του Συνδέσμου HOPE-A Στέργιος Λογοθετίδης.

Η μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στη Θεσσαλονίκη και η επένδυση για την παραγωγή υδρογόνου από ηλιακή ενέργεια στη Δυτική Μακεδονία, δεν θα κάνει μόνο ενεργειακά αυτόνομη όλη την περιοχή αλλά θα δημιουργήσει και τις προοπτικές εξαγωγής «πράσινης ενέργειας» από την Ελλάδα!

Οι συναντήσεις των εκπροσώπων εταιρειών και φορέων που παίρνουν μέρος στο εμβληματικό έργο Flex2Energy γίνονται στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY2023 που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace από τις 1-8 Ιουλίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr