NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η KPMG ενισχύει 6 δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα

Η KPMG ενισχύει 6 δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα

Η KPMG στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου, ενισχύει 6 δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, φέτος ενισχύθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία, 4ο Παιανίας, 2ο Πειραματικό Ιωαννίνων, Ευδήλου Ικαρίας και Φούρνων, Δονούσας και το Νηπιαγωγείο Τριλόφου Θεσσαλονίκης.

Μέσω της δράσης, 546 μαθητές και 67 εκπαιδευτικοί των παραπάνω σχολείων είχαν την ευκαιρία να λάβουν 365 βιβλία που επιλέχτηκαν με μεγάλη προσοχή και φροντίδα από την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου για να καλύψουν τις ανάγκες του κάθε σχολείου.

Επίσης, η KPMG συνεργάστηκε με τη Σύμπλευση ΑΜΚΕ και συνέδραμε στο πρόγραμμα του φετινού τους Διάπλου στα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, με την αρωγή της KPMG δημιουργήθηκαν 3 βιβλιοθήκες στα σχολεία της Δονούσας, των Φούρνων και της Ικαρίας, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να μυήσουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Ο πρόεδρος της Σύμπλευσης ΑΜΚΕ, Δημήτρης Δαρδαμάνης, με αφορμή τη συνεργασία αυτή δήλωσε: «Σκοπός της Σύμπλευσης είναι να προσφέρει εθελοντικά υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε όλους τους νησιώτες που είναι απομονωμένοι και έχουν δύσκολη πρόσβαση σε αντίστοιχες υπηρεσίες. Παράλληλα, ενισχύουμε τις σχολικές υποδομές και προσφέρουμε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τον απαραίτητο εκπαιδευτικό ή υλικό εξοπλισμό, ώστε να διευκολύνουμε τις εκπαιδευτικές διαδικασίες και να εμπλουτίσουμε τα εκπαιδευτικά ερεθίσματα. Είναι ιδιαίτερη τιμή να συνεργαζόμαστε με την KPMG και την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου και κυρίως με τόσο ανοικτούς και θετικούς ανθρώπους, με ιδέες και όρεξη για προσφορά. Η δημιουργία βιβλιοθηκών στα νησιά που επισκεφτήκαμε, πλαισίωσε και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή μας».

Στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας της KPMG στην Ελλάδα με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου, από το 2018, η εταιρεία δημιουργεί και εμπλουτίζει δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα σε συνάρτηση με τον τέταρτο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη διασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης, αλλά και σε συνέχεια της δέσμευσης της μέσα από το «Our Impact Plan» για την ευημερία της κοινωνίας που δραστηριοποιούμαστε. Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί 16 δανειστικές βιβλιοθήκες σε 16 σχολεία της Ελλάδας.

H πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου, Βίκυ Μπράνη, είπε σχετικά: «Η Ελληνική Λέσχη Βιβλίου επί 44 χρόνια στεγάζει το πνεύμα σε δανειστικές βιβλιοθήκες. Έπειτα από διερεύνηση, αξιολόγηση, εκτίμηση των ιδιαίτερων αναγκών κάθε σχολείου και βάσει ελλείψεών του, επιλέγονται μέσα από το σύστημα αξιολόγησης της Λέσχης τα κατάλληλα βιβλία, που με την ποιότητά τους εξασφαλίζουν υψηλή αναγνωσιμότητα. Εμπνέουν την αγάπη για το διάβασμα, δίνουν κίνητρα, ενισχύουν το έργο του δασκάλου, το ζήλο του μαθητή, ανοίγουν δρόμο προς τη γνώση στους πιο ευαίσθητους δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και τους νέους. Μαζί με τα βιβλία αποστέλλεται και υλικό λειτουργίας και οργάνωσης της βιβλιοθήκης, καθώς και διακοσμημένα θέματα που προάγουν την ιδέα του διαβάσματος. Το βιβλίο παίρνει τη θέση που του αξίζει στη ζωή. Συνδέεται μαζί της, γίνεται βίωμα, ψυχαγωγεί, μορφώνει, προάγει το πνεύμα και γίνεται έμπνευση για πολλές γενιές μαθητών. Ευχαριστούμε από καρδιάς την KPMG για τη συμβολή της στις άοκνες προσπάθειες μας για έργο ποιότητας και πολιτισμού και ευχόμαστε στο μέλλον της επ’ αγαθώ συνεργασίας μας».

Ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner, KPMG στην Ελλάδα, τόνισε: «Η προσφορά βρίσκεται στο επίκεντρο της κουλτούρας και της εταιρικής μας φιλοσοφίας, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο σύνολο των δράσεών μας, οι οποίες συνάδουν με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και διέπονται από συνέπεια και αλληλεγγύη. Έτσι και η μακροχρόνια συνεργασία μας με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου, είναι μια συνεργασία που τιμάμε και ανανεώνουμε κάθε χρόνο με απώτερο στόχο μας την ενίσχυση όλο και περισσότερων σχολείων στη χώρα μας, προσφέροντας πνευματικά ερεθίσματα στα παιδιά μας και αυριανούς πολίτες».

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications and Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα, σχολίασε πως «η δια βίου μάθηση και η εκπαίδευση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων μας και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις δράσεις μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχουμε καταφέρει, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου, η δράση της ενίσχυσης των βιβλιοθηκών να γιγαντώσει τον αντίκτυπό της, παρέχοντας στα παιδιά της χώρας μας τα σημαντικά εφόδια της γνώσης και της μάθησης και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσφορά είναι κομμάτι του DNA μας. Ευελπιστώ με την πρωτοβουλία αυτή να συμβάλουμε ουσιαστικά στην πνευματική καλλιέργεια των νέων, οι οποίοι αποτελούν και το σπουδαιότερο κεφάλαιο της Ελλάδας μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr