NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Corallia Space Investors' Day: Το πρώτο Space Track στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Corallia Space Investors' Day: Το πρώτο Space Track στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
11_07_2023 | 13:28 11_07_2023 | 13:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα

Το Corallia, μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, συντονιστής της θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece) και του ελληνικού cluster στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster), διοργάνωσαν σε συνεργασία με το Tech Tour το Corallia Space Investors' Day (CSDI) με στόχο την υποστήριξη και την ανάδειξη συναφών εταιρειών από το διαστημικό οικοσύστημα.

Στο Corallia Space Investors' Day, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Tech Tour South East 2023, συγκεντρώθηκαν συνολικά 200 συμμετέχοντες με εκπροσώπηση από Ευρωπαίους επενδυτές, επιχειρηματικούς εταίρους, και εμπειρογνώμονες , οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με εταιρείες Space Tech υψηλών δυνατοτήτων και έτοιμες για επενδύσεις ώστε να ενισχύσουν την επενδυτική τους ετοιμότητα, να δημιουργήσουν επαφές, να αξιοποιήσουν εμπειρίες και να επιτύχουν την ανάπτυξής τους.

Από τη θερμοκοιτίδα του ESA BIC Greece συμμετείχαν τέσσερις καινοτόμες εταιρείες (Angely, Bitrezus, Caius, Insighio), οι οποίες μαζί με έξι από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υποστηριζόμενες από το πρόγραμμα InnORBIT, ήρθαν σε επαφή με επενδυτές, επιχειρηματικούς εταίρους και έμπειρους καλεσμένους σε μια ειδική Διαστημική Συνεδρία.

Ο Γιώργος Μενδρινός, CEO της Caius δηλώνει: «Νιώθουμε πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά μας και τη στήριξη από τους συνεργάτες μας και ιδιαίτερα το Corallia και το ESA BIC Greece, που μας οδήγησαν εδώ. Μέσω των δυνητικών επενδύσεων θα έχουμε την ευκαιρία να εξελίξουμε το προϊόν μας, αλλά και να διευρύνουμε τη λειτουργία του σε όλη τη νότια Ευρώπη».

Επιπρόσθετα ο Αντώνης Γκότσης, CEO της Insighio έχει να δηλώσει σχετικά με την εκδήλωση αυτή πως: «Με τη συμμετοχή μας στο CSID, μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την έως τώρα πορεία της εταιρεία μας καθώς και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης σε ένα απαιτητικό κοινό, αποτελούμενο από επενδυτές, ειδικούς από τη βιομηχανία και άλλες startup. Ιδιαιτέρως θετικά κρίνουμε την αλληλεπίδραση με το κοινό και τις ερωτήσεις/σχόλια που κληθήκαμε να απαντήσουμε μετά την παρουσίαση. Η υποστήριξη που λάβαμε από το Corallia και το ESA BIC Greece, μας βοήθησε να προετοιμάσουμε ένα άρτιο επιχειρηματικό πλάνο, ευελπιστώντας τους επόμενους μήνες να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που αποκομίσαμε και να βελτιώσουμε την παρουσία μας σε αντίστοιχες δραστηριότητες αναζήτησης χρηματοδότησης, κρίσιμες για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.»

Το Tech Tour είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προσανατολισμένες προς τους επενδυτές στην Ευρώπη και δίνει την δυνατότητα να συνδέσει επιχειρηματίες, επενδυτές και επιχειρηματικούς εταίρους από όλο τον κόσμο με αξιόλογες startups.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την διαστημική θερμοκοιτίδα του ESA BIC Greece στο www.esa-bic.gr και πλάνο υποστήριξης υποβολής στο https://www.esa-bic.gr/cut-off-date-october/.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr