NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Zωή Ταχτσή: Πρωταγωνιστεί η Πειραιώς Leasing με μερίδιο 27% - Η εικόνα ανά τομέα

Zωή Ταχτσή: Πρωταγωνιστεί η Πειραιώς Leasing με μερίδιο 27% - Η εικόνα ανά τομέα

Άρθρο της διευθύνουσας συμβούλου της Πειραιώς Leasing.

Mε 30 έτη δυναμικής παρουσίας στην αγορά, η Πειραιώς Leasing παραμένει ηγέτιδα, με μερίδιο της τάξης του 27% και παρουσία σε όλους τους κλάδους του leasing.

H εταιρεία, κατά 100% θυγατρική του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, παρέχει ευρύ φάσμα χρηματοδοτικών λύσεων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες της ψηφιοποίησης, ο στόχος της εταιρείας είναι η παροχή αυτοματοποιημένων υπηρεσιών με σημαντική προστιθέμενη αξίας προς τους πελάτες της.

Αναφορικά με τις νέες χρηματοδοτήσεις και με στοιχεία 2022, ο μεγαλύτερος όγκος, ποσοστό 58%, αποτελούν χρηματοδοτικές μισθώσεις για μηχανολογικό εξοπλισμό ενώ ποσοστό 34% αφορά μεταφορικά μέσα και περίπου 8% leasing για επαγγελματικά ακίνητα.

Στο βιομηχανικό τομέα, η προτεραιότητα δίνεται σε χρηματοδοτήσεις σύγχρονων γραμμών παραγωγής και μηχανημάτων, με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμισή των επιχειρήσεων και τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών. Έτσι, επιτυγχάνεται, αφενός η διατήρηση της ρευστότητας τους και αφετέρου η αύξηση της παραγωγής, με παράλληλη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τις συνέργειες και την συνεργασία που υπάρχει με την Τράπεζα Πειραιώς, αξιολογούνται από κοινού βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια με στόχο την ένταξή στους εκάστοτε Αναπτυξιακούς Νόμους και οφέλη για τον πελάτη, όπως φορολογικές απαλλαγές και επιδότηση μισθωμάτων.

Στον κλάδο των μεταφορών η Πειραιώς Leasing διατηρεί ηγετική παρουσία, μέσω χρηματοδότησης λεωφορείων (ενταγμένα στα ΚΤΕΛ) και στόλων φορτηγών τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε εταιρείες μεταφορών και logistics.

Στον σταθερά αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού, παρέχονται ευέλικτες και προσαρμοσμένες στην εποχική λειτουργία των εταιρειών λύσεις για την απόκτηση, ενδεικτικά, επιβατηγών οχημάτων για βραχυχρόνια μίσθωση (renting), καθώς και τουριστικών λεωφορείων και mini buses για την εξυπηρέτηση μεταφοράς των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Ομίλου Πειραιώς για την πράσινη μετάβαση, η Πειραιώς Leasing συμμετέχει τόσο στην υποστήριξη επιχειρηματικών σχημάτων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης όσο και στη χρηματοδότηση στόλων φιλικά προς το περιβάλλον επιβατικών οχημάτων (plug-in, υβριδικά και ηλεκτρικά).

Διαβάστε - Leasing: Ένα εργαλείο ανάπτυξης και ευελιξίας

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr