NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Βούλα Πατουλίδου, Μαρία Καραγιάννη: Η Θεσσαλονίκη ανέτρεψε τα δεδομένα

Βούλα Πατουλίδου, Μαρία Καραγιάννη: Η Θεσσαλονίκη ανέτρεψε τα δεδομένα

Πληρότητες πάνω από 90% και 82% συγκεντρώνουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε αντίθεση με τις πληρότητες των αθηναϊκών ξενοδοχείων, η πληρότητα των οποίων κυμαίνεται στο 75% σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Αθηνών.

Εκ διαμέτρου αντίθετη με την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη όπου σε σχέση μέσης πληρότητας των ξενοδοχείων το 2023 προς το 2019 κυμαίνεται στο -2,1% σύμφωνα με την ΕΞΑΑ. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στις συνέργειες και στην καθαριότητα της πόλης και τη δυνατότητα που έχουν οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση παντού.

Από άδεια πόλη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πριν 10 χρόνια…

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί, και δείχνει την τάση ανάπτυξης που διαγράφει η Θεσσαλονίκη ως city break πόλη τουρισμού, με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, είναι το γεγονός ότι πριν 10 χρόνια κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, η πόλη ήταν παντελώς άδεια από τουρισμό. Σήμερα φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα χάριν της συνεργασιών και των συνεργειών όλων των φορέων της πόλης, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν στο epixeiro.gr η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Θεοδώρα Ρήγα: 68 αφίξεις και η συνεργασία με την Fraport

Πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης και την αύξηση των ροών του εισερχόμενου τουρισμού στην πόλη διαδραμάτισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο κλάδος κρουαζιέρας και η Θεσσαλονίκη ως homeport προορισμός. Εξήντα οκτώ αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναφέρει η Θεοδώρα Ρήγα, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise – Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου- και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Δεκατρείς διαφορετικές ναυτιλιακές. Πάνω από 70.000 αφίξεις επιβατών με το λιμάνι να έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί δύο κρουαζιερόπλοια ταυτοχρόνως. Στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του αεροπορικού ταξιδιού συμβάλλει και η Fraport Ελλάδας σύμφωνα με τη Θεοδώρα Ρήγα, μετά από τη διμερή συμφωνία που επετεύχθη.

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στηρίζει επίσης τον τουρισμό και τον πολιτισμό της πόλης με 73 απευθείας συνδέσεις καθημερινά με την πόλη, εξ αυτών οι 50 αφορούν συνδέσεις με το εξωτερικό και οι υπόλοιπες 23 με το εσωτερικό της χώρας.

Οδικός τουρισμός, 50% αύξηση

Εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης καταγράφουν και οι οδικές συνδέσεις, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας αυξήθηκαν κατά 50% το 2023 σε σχέση με το 2022, στα 3,6 εκατομμύρια το 2023 από 2,4 εκατομμύρια.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη ενεργοποιώντας και τον πυλώνα του συνεδριακού τουρισμού και διεθνών συνεδρίων, καθώς η πόλη διαθέτει 19 συνεδριακά κέντρα, 17 ξενοδοχεία, και σύνολο 36.000 καταλυμάτων.

Helexpo, TCB, οι πυλώνες για τον επαγγελματικό τουρισμό

Στον πυλώνα τουρισμός, και επαγγελματικός τουρισμός καταλυτικό ρόλο διαθέτει η Helexpo και το Thessaloniki Conventional Bureau (TCB) με τις διοργανώσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο και ειδικά με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Φέτος η διοργάνωση της ΔΕΘ λαμβάνει χώρα μεταξύ 9 με 17 Σεπτεμβρίου.

Δ. Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη: Στόχος η επαναλειτουργία των ιαματικών της Θέρμης

Όπως ανέφερε η Μαρία Καραγιάννη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, σχεδιάζει την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών της πόλης και την επαναλειτουργία των ιαματικών λουτρών της Θέρμης, τα οποία για χρόνια έχουν παραμείνει κλειστά.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι προς πλήρη ανακαίνιση οδεύει και η γαστρονομική αγορά της Θεσσαλονίκης, το Καπάνι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr