NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

GrowCrete: Νέος incubator για πράσινες και βιώσιμες επιχειρήσεις έρχεται στην Κρήτη

GrowCrete: Νέος incubator για πράσινες και βιώσιμες επιχειρήσεις έρχεται στην Κρήτη

Το Bizrupt με την υποστήριξη του Impact Hub Athens ξεκινούν μία νέα θερμοκοιτίδα (incubator) για πράσινες και βιώσιμες επιχειρηματικές λύσεις στην Κρήτη.

H θερμοκοιτίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κοινωνικής Καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές των Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Κρήτη, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org.

Με στόχο την ενίσχυση της πράσινης & βιώσιμης επιχειρηματικότητας στην ελληνική περιφέρεια, ο incubator GrowCrete απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα που κατοικούν σε μικρές περιοχές της Κρήτης, με πληθυσμό κάτω των 100.000 κατοίκων ή σε όσα άτομα κατοικούν σε κάποιο άλλο μέρος αλλά θέλουν να επιστρέψουν / μετακινηθούν σε κάποια μικρή περιοχή της Κρήτης και να επιχειρήσουν εκεί. Στον incubator θα μπορούν να συμμετέχουν νέες επιχειρηματικές ιδέες ή νεοσύστατες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν πράσινες και βιώσιμες λύσεις.

Το GrowCrete ξεκινάει τον ερχόμενο Νοέμβριο και έχει διάρκεια 3 μήνες. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • masterclasses επιχειρηματικότητας,
  • masterclasses βιώσιμης ανάπτυξης,
  • διασύνδεση με υφιστάμενους επιχειρηματίες,
  • εξατομικευμένη και συνεχόμενη υποστήριξη
  • πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης

Οι αιτήσεις για τον incubator θα ανοίξουν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον incubator GrowCrete, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα ενημερωθούν μόλις ανοίξουν οι αιτήσεις

Tι εννοούμε με τον όρο “βιώσιμη επιχειρηματικότητα”;

Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα περιλαμβάνει νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που δίνουν προτεραιότητα στον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, ενώ παράλληλα είναι βιώσιμες οικονομικά και κερδοφόρες. Στοχεύει στη δημιουργία νέων προϊόντων, υπηρεσιών, παραγωγικών διαδικασιών, τεχνικών και τρόπων οργάνωσης που περιορίζουν τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και συνεισφέρουν στην προστασία και αναγέννηση των φυσικών πόρων, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr