NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

InnoHealth Forum 2023: Η έκθεση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, με επίκεντρο των eHealth εξελίξεων, την καινοτομία

InnoHealth Forum 2023: Η έκθεση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, με επίκεντρο των eHealth εξελίξεων, την καινοτομία

Στον απόηχο της πετυχημένης διήμερης υβριδικής έκθεσης του InnoHealth Forum 2023, που διεξήχθη στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα και online μέσω live streaming, τα συμπεράσματα που προέκυψαν ποικίλα και σημαντικά.

Το θετικό πρόσημο της εκδήλωσης, αποκτά μεγαλύτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή της Θεσσαλίας, από την κακοκαιρία Daniel. Θέτοντας ως προτεραιότητα την παροχή έμπρακτης στήριξης στους πληγέντες και τη Θεσσαλία, η εκδήλωση κατάφερε να αποτελέσει πλατφόρμα διαμοιρασμού σημαντικών γνώσεων και πληροφοριών, με κύριους στόχους την ανάδειξη σημαντικών καινοτομιών για την εξέλιξη της ηλεκτρονικής υγείας αλλά και την ανάκαμψη της κοινότητας με ασφάλεια.

Διοργανωτές της έκθεσης ήταν το JOIST και ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub, ενώ συνδιοργανωτές ήταν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. H διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Elevate Greece. Χορηγοί του InnoHealth Forum ήταν η Computer Solutions, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας ΙΦΕΤ, η ELPEN και το Πάρκο Βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park, η Uni Systems, η BΙΑΝΕΞ, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το ANIMUS, η Rontis, η ProGnosis Biotech, η Gnomon, η Beeasy και ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας.

Για την επιτυχημένη διοργάνωση και τη διεξαγωγή ποιοτικών συμπερασμάτων, κομβικής σημασίας για την επιτυχία του εγχειρήματος ήταν η συμβολή, η υποστήριξη και η συμμετοχή των εκθετών, των χορηγών, των υποστηρικτών και του κοινού, που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία. Οι διοργανωτές του InnoHealth Forum τους ευχαριστούν θερμά.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του InnoHealth Forum είναι ότι οι κλάδοι της υγείας και του φαρμάκου, μετασχηματίζονται ψηφιακά μέσα από τις νέες τεχνολογίες, δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα νέο οικοσύστημα υγείας, αυτό της ηλεκτρονικής υγείας. To eHealth δημιουργεί ευκαιρίες για όλους όσοι σχετίζονται με τον συγκεκριμένο κλάδο αλλά αγγίζει και πλήθος άλλων φορέων. Ωστόσο, η ηλεκτρονική υγεία εξελισσόμενη εγείρει ζητήματα και προβληματισμούς, η αντιμετώπιση των οποίων επιβάλλει διεπιστημονικές συνεργασίες. Το δυναμικό οικοσύστημα υγείας που διαμορφώνεται, διαφαίνεται ότι είναι ικανό να μεταφέρει καινοτομία και γνώση στα μέλη του. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αναδεικνύουν τη σημασία και την αναγκαιότητα συνέχισης του InnoHealth Forum, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει ετήσιος θεσμός και να συμβάλλει ποιοτικά, στην επιτάχυνση της εξέλιξης της ηλεκτρονικής υγείας.

Όμως, οι κλιματικές και κοινωνικο-οικονομικές προκλήσεις και κατά συνέπεια ο ψηφιακός μετασχηματισμός υπηρεσιών και δομών, δεν αφορούν αποκλειστικά στον τομέα της υγείας. Οι έννοιες της καινοτομίας, της βιωσιμότητας και της αειφόρου ανάπτυξης έχουν πλέον άρρηκτα συνδεθεί με όλες τις διαστάσεις και τους τομείς της καθημερινότητά μας. Το JOIST, ως το μεγαλύτερο Πάρκο Καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, «στεγάζει» την καινοτομία σε κάθε μορφή και στάδιό της και την προωθεί σε όλους όσοι την αναζητούν. Κατά συνέπεια, η συνέχιση εκθέσεων και εκδηλώσεων που θα λειτουργούν ως πλατφόρμες διασύνδεσης επιχειρήσεων, ερευνητικών οργανισμών, Πανεπιστημίων, κέντρων ικανοτήτων και φυσικών προσώπων, κρίνεται ως αναγκαία. Με γνώμονα αυτήν την ανάγκη, το JOIST θα συνεχίσει να επενδύει σε κάθε δράση και πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας που αλλάζει.

InnoHealthDay-2-6.jpg?mtime=20230928160528#asset:436638


Με αφετηρία το Innovent Forum, το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο 2023, η στοχοθεσία παραμένει η ίδια, με εντονότερη δυναμική. Ο διάλογος για την εξέλιξη της καινοτομίας σε καίριους τομείς της σημερινής κοινωνίας της Ελλάδας, ευρωπαϊκά και διεθνώς θα συνεχιστεί. Το Innovent Forum 2024 ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ως μια ακόμη πλατφόρμα διαλόγου, διασύνδεσης και διεπιστημονικότητας που θα αναδείξει την καινοτομία, σε κάθε της στάδιο, ως κινητήριο μοχλό του σύγχρονου και συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr