NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Ladolea: Το ελαιόλαδο που συνδυάζει την ιστορία με τη γεύση!

Ladolea: Το ελαιόλαδο που συνδυάζει την ιστορία με τη γεύση!

Τι είναι το ladolea; Ποιος ο σκοπός του;

Η επιχείρηση «Melissi&Co» ιδρύεται το 2012 από τον Πάνο και τον Θάνο Κλουτσινιώτη με ένα βασικό όραμα. Την ανάδειξη στην παγκόσμια αγορά, των εκλεκτών ελληνικών αγροτικών προϊόντων και της πλούσιας ιστορίας του τόπου, μέσω της διαμόρφωσης προϊόντων με αυθεντική ελληνική ταυτότητα. H Melissi&Co παράγει και διανέμει , σε μοναδικά χειροποίητα κεραμικά αγγεία, υψηλής ποιότητας Κορινθιακά βιολογικά και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, LADOLEA (www.ladolea.gr). Τα τρία μονοποικιλιακά ελαιόλαδα (βιολογικό και εξαιρετικά παρθένο) LADOLEA παράγονται αποκλειστικά από τρεις γηγενείς ποικιλίες ελιάς (Πατρινιά, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη) καθώς χρησιμοποιούνται νέες μέθoδοι καλλιέργειας. Η ιδέα της κεραμικής συσκευασίας προήλθε από την πλούσια ιστορία της αρχαίας Κορίνθου. Ο αρύβαλλος ήταν ένα κεραμικό αγγείο του 700 π.χ., το οποίο περιείχε ελαιόλαδο με το οποίο αλείφονταν οι αθλητές της εποχής κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, πριν το αγώνισμα της πάλης. Επίσης, η αριστοκρατία διατηρούσε στον αρύβαλλο πολύτιμα αρωματικά έλαια με βάση το ελαιόλαδο.

Ladolea: Το ελαιόλαδο που συνδυάζει την ιστορία με τη γεύση!

Πώς προέκυψε η ιδέα;

H ιδέα γεννήθηκε ξαφνικά κατά την επίσκεψη στο μέρος καταγωγής μας (Μελίσσι Κορινθίας) πριν 4 χρόνια. Εκείνη την περίοδο πετύχαμε της συγκομιδής του ελαιοκάρπου. Η επαφή με την φύση και η παραγωγή αυτού του εκλεκτού προϊόντος μας κέρδισε από την αρχή. Μετά από διάστημα αρκετής μελέτης και πληροφόρησης σχετικά με τις κατάλληλες μεθόδους παραγωγής ελαιολάδου ξεκινήσαμε να κάνουμε αρχικά πειράματα με τις 2 ποικιλίες ελιάς που καλλιεργούνται στην συγκεκριμένη τοποθεσία (Πατρινιά/Κουτσουρελιά & Μεγαρίτικη) και στην συνέχεια με τα υπόλοιπα προϊόντα μας. Αφού καταλήξαμε στα επιθυμητά αποτελέσματα ξεκίνησε η αναζήτηση της συσκευασίας η οποία θα αποτελούσε τον κατάλληλο αδιαφανή περιέκτες για τη σωστή διατήρηση των ελαιολάδων μας. Κατά την διάρκεια της αναζήτησης που κάναμε σε διάφορα μουσεία σχετικά με την αποθήκευση και την χρήση του ελαιολάδου από την αρχαιότητα, μάθαμε για τον Αρύβαλλο που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν για την επιχείρηση μας.

Ladolea: Το ελαιόλαδο που συνδυάζει την ιστορία με τη γεύση!

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας έως σήμερα;

Ο,τι έχουμε καταφέρει από την αρχή της επιχείρησης μας έως τώρα για μας αποτελεί μεγάλη επιτυχία διότι και το πιο μικρό συμβάλλει στην πορεία της εξέλιξης μας, από την δημιουργία νέων προϊόντων μέχρι και στο να δουλεύουμε με ανθρώπους που έχουν πάθος για την δουλειά που κάνουμε και να βαδίζουν μαζί μας προς την επίτευξη στόχων. Για μας επιτυχία δεν είναι μόνο το να καταφέρνουμε να τοποθετούμε τα προϊόντα μας σε ναυαρχίδες καταστήματα του εξωτερικού όπως ήδη έχουμε κάνει, αλλά η συχνή επανάληψη παραγγελιών. Σε αυτή την διαδικασία έχει συμβάλλει το ότι προσφέρουμε στους καταναλωτές μας την δυνατότητα να επαναχρησιμοποιούν τις κεραμικές μας συσκευασίες, επαναγεμίζοντας τις με δικό το μας προϊόν σε συσκευασίες λευκοσιδήρου. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε καταφέρει ο καταναλωτής να αναγνωρίζει τα οφέλη του premium ελαιόλαδου και να το χρησιμοποιεί στην καθημερινή του διατροφή. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αναγνώριση της Ladolea στην απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά του εξωτερικού η ανάδειξη των προϊόντων μας σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και design στην Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Βερολίνο, καθώς και ή βράβευση και η πιστοποίηση τους από τη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Ladolea αποτελεί ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά ελαιόλαδα αυτής της ποικιλίας σε όλο τον κόσμο.

Ladolea: Το ελαιόλαδο που συνδυάζει την ιστορία με τη γεύση!

Ποιο είναι το όραμα σας για το μέλλον;

Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο έρευνας και πειραμάτων για ένα νέο προϊόν με βασικό συστατικό την ελιά. Μελλοντικά στοχεύουμε στην παραγωγή και ανάδειξη υψηλής ποιότητας ελληνικών προϊόντων με υψηλή αισθητική στην παγκόσμια αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr