NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Manager του Μήνα
ανάγνωση

"Διευρύνοντας τη σκέψη για τον εαυτό που θέλουμε να είμαστε" Ελένη Ασβεστά, Διευθύντρια Α.Δ. της Kleemann Hellas

"Διευρύνοντας τη σκέψη για τον εαυτό που θέλουμε να είμαστε" Ελένη Ασβεστά, Διευθύντρια Α.Δ. της Kleemann Hellas

Η Ελένη Ασβεστά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Kleemann Hellas είναι η Μάνατζερ του Μήνα!

Η Ελένη Ασβεστά γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και τα πρώτα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη Νότια Αφρική. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να τελειώσει το Λύκειο και αναμένοντας να ξεκινήσει τις σπουδές της στην Αγγλική Φιλολογία δουλεύει προσωρινά στην εταιρεία “Αγροχημικών Κ & Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ” (σήμερα Όμιλος Redestos). 

«Σε αυτή τη δουλειά έμεινα 21 χρόνια. Δεν ήταν τόσο προσωρινή τελικά! Επέστρεψα στη δουλειά, μόλις γέννησα την κόρη μου, κυρίως για να βοηθήσω μία κατάσταση τότε· να καλύψω προσωρινά την κενή θέση του προσωπάρχη. Εκεί ήρθα σε επαφή για πρώτη φορά με τον κόσμο όχι του HR τότε αλλά του τμήματος προσωπικού. Μαγεύτηκα από την επαφή με τον άνθρωπο, τη δυνατότητα που σου δίνεται να φτιάξεις, να αναπτύξεις, να βοηθήσεις, να υποστηρίξεις, να εκπαιδεύσεις… και έμεινα!» 

Η Ελένη Ασβεστά, με την υποστήριξη της εταιρείας ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της (HR & Strategic Management) στο Kingston University και σταδιακά ο μακρύς αυτός κύκλος εμπειριών και υπέροχων στιγμών κλείνει για να ανοίξει ο επόμενος. Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου KLEEMANN, λατρεύει πραγματικά την επαφή με τον άνθρωπο και όσο περνούν τα χρόνια το πάθος της για τη δουλειά της αυξάνεται. Το να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που μπορείς να δεις τις δυνατότητές τους- πολλές φορές ακόμη και πριν οι ίδιοι τις δουν- και να μπορέσεις να βγάλεις στην επιφάνεια αυτή τη δυναμική είναι το Α και το Ω του HR. 

«Αυτό σημαίνει HR για μένα· να μπορείς να αναπτύξεις αυτές τις ικανότητες με τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι που αρκετές φορές τις φοβούνται και τις περισσότερες φορές δεν τις έχουν συνειδητοποιήσει. Πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να κάνει παραπάνω από αυτά που νομίζει ότι μπορεί να κάνει.» Αλλά πως γίνεται όταν η δύναμη της πειθούς δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη σε όλα αυτά; «Δεν πιστεύω ότι μπορώ να πείσω κάποιος να δει διαφορετικά τον εαυτό του ή τις ικανότητές του. Χρειάζεται να διαφοροποιηθεί η σκέψη του. Όταν ο ίδιος έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, τις δυνατότητες και τα «θέλω» του, τότε μόνο μπορεί να οραματιστεί που θέλει να φτάσει· μόνο τότε η όλη η διαδικασία οδηγεί στο αποτέλεσμα.»

Σύμφωνα με την Ελένη Ασβεστά, η «πρόκληση της σκέψης» είναι η κινητήριος δύναμη για την εξέλιξη του εργαζόμενου. Μια «πρόκληση» που ξεκινά με επίκεντρο το πραγματικό ενδιαφέρον γι’ αυτό που ο ίδιος θέλει για τον εαυτό του. «Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο για μένα. Εάν έχω ενδιαφέρον γι’ αυτό που ο συνάδελφος/συνεργάτης μου θέλει και καταφέρω να του δώσω να το καταλάβει τότε γίνονται όλα πιο εύκολα. Έχοντας στο μυαλό του ότι αυτό το κάνει γιατί ο ίδιος θέλει να το κάνει, και όχι εγώ, μπορώ να του αφαιρέσω όλα τα εμπόδια, να το υποστηρίξω και να «αμφισβητήσω» τα όριά του χωρίς να τον πιέσω καθόλου. Αυτό πιστεύω ότι βοηθάει.» Το να αλλάξεις τον τρόπο προσέγγισης, διευρύνοντας τη σκέψη και επεκτείνοντας τα όριά μας, προϋποθέτει την επίγνωση της παρούσας κατάστασης και την αποδοχή της μελλοντικής! Κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής το να είσαι ο άνθρωπος που θέλεις να είσαι είναι καταλυτικό. «Όσο πιο καλά δουλεύουμε με τον εαυτό μας και νοιώθουμε ότι πατάμε γερά, τόσα περισσότερα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε. Να είμαστε πάντα ο εαυτός μας· ο εαυτός που θέλουμε να είμαστε!».

Διαβάστε τι έχουν πει για την ίδια συνάδελφοί/συνεργάτες της:

 «Η Ελένη προΐσταται της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Εταιρείας μας και πρόκειται για εξαιρετική συνάδελφο. Αναπτύσσει ιδιαίτερες ηγετικές δεξιότητες και είναι η κύρια κινητήρια δύναμη του εξαιρετικού μας εργασιακού περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικά αφοσιωμένη στην ανάπτυξη των εργαζομένων κατάφερε να μετασχηματίσει την εταιρεία σε οργανισμό μάθησης. Όντας θεματοφύλακας των αξιών της εταιρείας είναι ιδιαίτερα προσιτή και ταυτόχρονα αφοσιωμένη σε εταιρικούς και προσωπικούς στόχους.» Γιάννης Σανιδιώτης, Διευθυντής Στρατηγικής και Υλοποίησης της Kleemann.

«Η Ελένη είναι μια δυναμική γυναίκα με πάθος για τη δουλειά της. Είναι πολύ έμπειρη σε θέματα ανθρωπίνου δυναμικού. Ως Manager θέτει υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνει. Έχει καινοτόμες ιδέες και διαρκώς αναζητά νέες τεχνικές για να βελτιώσει τη δουλειά της. Αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές με ψυχραιμία και δίνει γρήγορες λύσεις. Σέβεται τον συνεργάτη, κι αγαπά τον άνθρωπο.» Γρηγόρης Γαιτανίδης, Γενικός Διευθυντής της Kleemann China και Διευθυντής Προμηθειών του Ομίλου.

«Τα δεκατρία χρόνια της συνεργασίας μου με την Ελένη αποτελούν μια περίοδο γεμάτη με δημιουργικές εμπειρίες και έργο. Η Ελένη είναι ένας άνθρωπος πάντα ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, καθώς και έτοιμος να ακούσει και να στηρίξει τις ιδέες των συνεργατών της. Ο επαγγελματισμός, η αγάπη και η αφοσίωση για τη δουλειά και τους συνεργάτες της είναι επίσης κάποια από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν. Σε προσωπικό επίπεδο, αποτελούσε και αποτελεί πάντα το παράδειγμα για μένα. Η ενθάρρυνση της να βγω από τη "ζώνη ασφαλείας" μου και να κυνηγήσω τους στόχους μου, συνετέλεσαν στην επαγγελματική μου ωρίμανση και εξέλιξη. Ήταν και εξακολουθεί να είναι ο μέντοράς μου στον τομέα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και στην επαγγελματική μου πορεία.» Ζωή Παναγιωτίδου, HR Generalist  τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Kleemann.

«Εάν θα έγραφα μερικές λέξεις για την Ελένη; Φυσικά δε θα ήξερα ποια να πρωτοδιαλέξω….! Σίγουρα είναι μια ήρεμη δύναμη. Αυτό έμαθα πρώτο στα 4 χρόνια συνεργασίας μας. Όποτε χρειάζεται να χειριστούμε μαζί σοβαρές και κρίσιμες περιπτώσεις, η Ελένη πάντα εκπέμπει μια ηρεμία και ψυχραιμία η οποία κυριολεκτικά περνάει μέσα στο DNA μου και αυτόματα με καθησυχάζει. Σίγουρα θα επέλεγα την επικοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος που εύκολα προσεγγίζει κανείς, χαίρομαι να βρίσκομαι στο γραφείο της, να συζητάω μαζί της και να μαθαίνω από αυτήν. Τέλος, θα έλεγα ότι είναι ηγέτης. Θα με ωθήσει να βρω μόνη μου τη λύση μέσα από την έμπνευση που μου προσφέρει στην καθημερινότητά μου και θα καταφέρει στο τέλος της ημέρας να μας κρατήσει όλους μας δεμένους και αγαπημένους. Της εύχομαι να συνεχίσει την καλή δουλειά και να κοιτάζει πάντα και μόνον μπροστά!» Χρύσα Κολότσιου, HR Specialist της Kleemann.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr