NEWSFLASH...
Εν Δήμω
ανάγνωση

Ο Πειραιάς που όλοι ονειρευόμαστε

Ο Πειραιάς που όλοι ονειρευόμαστε

​Με επίκεντρο τον πολίτη, το πρόγραμμά μας για τους δήμους του Πειραιά απαρτίζεται από δράσεις και μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ζωή και την καθημερινότητα μας.

Οραματιζόμαστε μία Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά που θα γίνεται ολοένα και πιο παραγωγική, με ολοένα και ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτύπωμα, ελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της.

Με αναβαθμισμένες υποδομές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της. Θέλουμε έναν Πειραιά πιο ασφαλή, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική προστασία και την οδική ασφάλεια.

Σκοπός μας είναι να διαφυλάττουμε τις περιουσίες των πολιτών μας αλλά και να νιώθει ασφαλής κάθε πολίτης του Πειραιά, σε όποια γειτονιά και αν κατοικεί. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη μας χαρακτηρίζει και δεν θέλουμε να μένει πίσω κανείς μας. Στις βασικές μας προτεραιότητες εντάσσουμε την αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας, για να μπορούν να νιώθουν ασφαλείς στις γειτονιές και τον τόπο τους. Με ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμών, συντήρησης οδικών δικτύων, διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών και προστασίας των ευαίσθητων υποδομών κοινής ωφελείας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με έμπρακτη στήριξη στους δήμους για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους στον τομέα αυτό.

Σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, είμαστε σε θέση να εφαρμόζουμε ολοκληρωμένα σχέδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών κι ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ως επιπλέον σύμμαχό μας, αξιοποιούμε τους εθελοντές μας που θέλουν να συνδράμουν παρέχοντάς τους πιστοποιημένη εκπαίδευση.

Βασικός μας στόχος είναι η αναπτυξιακή επανεκκίνηση των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μέσα από εμβληματικά έργα και παρεμβάσεις, αλλά και η διασφάλιση της προστασίας των συμπολιτών μας, από τις φυσικές καταστροφές. Κάτι για το οποίο δουλεύουμε πολύ και είμαστε πλέον σε θέση να το πραγματοποιήσουμε. Ενώ, όσον αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος διαχείρισης του μεγάλου όγκου απορριμμάτων, το έχουμε εντάξει στις προτεραιότητές μας, έχοντας ως γνώμονα την υγιεινή διαβίωση των ανθρώπων μας.

Με το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, το θάψιμο των σκουπιδιών θα αποτελεί παρελθόν. Τα Νέα Πάρκα κυκλικής οικονομίας, με τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών που είναι σύγχρονες αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας τους. Η προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, έχει σκοπό την επίτευξη του εθνικού στόχου σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Θέλουμε να υπάρχουν γωνιές ανακύκλωσης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και να υποστηρίζονται οι δήμοι μας μας με σύγχρονο εξοπλισμό, έτσι θα προχωρήσουμε και στην αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων για να υλοποιήσουμε αυτό μας το όραμα. Με την παροχή οικονομικών κινήτρων στους Δήμους του Πειραιά μας, μειώνεται και η αυξημένη παραγωγή απορριμμάτων, ενώ με την ορθολογική πολιτική χρέωσης, με βάση την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Ξέρουμε ότι για να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να επέλθει η αλλαγή, πρέπει να προωθηθεί και η ανάλογη εκπαίδευση και ενημέρωση. Έτσι, με την υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης πολιτών και επιχειρήσεων, και την διοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων ανακύκλωσης μπορούμε να προωθήσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής ο οποίος μόνο καλό θα κάνει σε όλους μας και κυρίως στο περιβάλλον. Ακόμη, σε θέματα που άπτονται των ζητημάτων του δικτύου αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της ενέργειας, του πρασίνου και της βιώσιμης κινητικότητας, οι προτεραιότητές μας είναι ξεκάθαρες και έχουν και πάλι ως βασικό ωφελούμενο, τον πολίτη. Έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας ολοκληρωμένα έργα για τη διαχείριση των λυμάτων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενισχύουμε το δίκτυο αποχέτευσης με παρεμβάσεις για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, ενώ με την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και τον διαρκή καθαρισμό των ρεμάτων ερχόμαστε πολλά βήματα μπροστά από τις φυσικές καταστροφές και βρισκόμαστε σε πολύ ευνοϊκότερη θέση.

Στο επίπεδο της πράσινης ανάπτυξης, τρεις έννοιες αποτελούν οδηγό μας. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιώσιμη ανάπτυξη, κυκλική οικονομία. Σκοπεύουμε στην ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων και στην αναβάθμιση των χώρων πρασίνου. Οι πολιτικές μας προστατεύουν και σέβονται το περιβάλλον ενώ ενσωματώνουν τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Στον πυλώνα του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ψηφιακής ανάπτυξης, ενισχύουμε τις επιχειρήσεις με την ενσωμάτωση τεχνολογιών που προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας και την υλοποίηση πολιτικών που δίνουν έμφαση στην περιφερειακή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, ενισχύοντας τις σημαντικές δράσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης. Τέλος, ως Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και στο αναπτυξιακό μας πλάνο έχουμε εντάξει πολιτικές για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, των συνεργασιών και την στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ενώ, επιδιώκοντας να αναβαθμίσουμε το λιμάνι του Πειραιά, ολοκληρώνουμε την νέα προβλήτα κρουαζιέρας.

Σκοπός μας είναι να να δημιουργήσουμε τον Πειραιά που όλοι ονειρευόμαστε, για να μπορούν τα παιδιά μας να απολαμβάνουν τον τόπο που τους αξίζει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr