NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Σαλάμ Καφαουΐν: Ξυλουργική με προσωπικότητα και χαρακτήρα

Σαλάμ Καφαουΐν: Ξυλουργική με προσωπικότητα και χαρακτήρα
31_10_2023

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Η Σαλάμ Καφαουΐν είχε από μικρή πάθος να κατασκευάζει αντικείμενα με τα χέρια της και να δίνει νέα μορφή σε παλιότερα. Την περίοδο της καραντίνας, μετέτρεψε το μπαλκόνι του σπιτιού της σε ερασιτεχνικό ξυλουργικό εργαστήριο.

Εκεί περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, κατασκευάζοντας φωτιστικά και διακοσμητικά για τους φίλους της, αλλά και κρεβάτια και αξεσουάρ τόσο για το νέο μέλος της οικογένειάς της, -τη σκυλίτσα της Πέρσα- όσο και για κατοικίδια φίλων της. Έχοντας μεγάλη αγάπη στην ξυλουργική, η Σαλάμ την εξασκούσε για αρκετά χρόνια μόνον ερασιτεχνικά. Τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην επαγγελματική της καριέρα, ανοίγοντας το δικό της εργαστήριο ξυλουργικής στη Θεσσαλονίκη, το The People’s Trust βρέθηκε εκεί, άκουσε την ιδέα της και αποφάσισε να την υποστηρίξει οικονομικά και συμβουλευτικά. Αυτή είναι η ιστορία της...

Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις το εργαστήριό σου;

Πριν από 10 μήνες περίπου, αποφάσισα να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή μου: να ακολουθήσω το όνειρό μου και να ασχοληθώ επαγγελματικά με τις ξύλινες κατασκευές. Κάπως έτσι, δειλά – δειλά θα έλεγα και με την υποστήριξη των κοντινών ανθρώπων μου, αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου μικρό εργαστήριο ξυλουργικής, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Sal. Άλλωστε, όπως λένε, αν ακολουθήσεις αυτό που αγαπάς και το κάνεις με σωστό και μεθοδικό τρόπο, η επιτυχία είναι μονόδρομος!

Sal-Works-1-1-Αντιγραφή.jpg?mtime=20231024163258#asset:441596

Υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση και zero waste φιλοσοφία στις κατασκευές σου;

Λόγω της αγάπης μου για τη φύση και τα ζώα, επέλεξα οι δημιουργίες μου να γίνονται με οικολογική συνείδηση. Κάθε αντικείμενο που κατασκευάζω είναι από παλιό ξύλο και κόντρα πλακέ, με το καθένα να έχει το δικό του προσωπικό και συναισθηματικό σχέδιο. Η μέθοδος που ακολουθώ είναι το “wood salvaging”, δηλαδή η τέχνη του να δίνεις ξανά ζωή σε ένα κομμάτι ξύλο, αλλάζοντας τη μορφή και τη χρήση του. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη βασική μέθοδο ανακύκλωσης ξύλου, στην οποία εφαρμόζονται ταυτόχρονα οι τεχνικές upcycling και downcycling.

Τι είδους προϊόντα μπορεί να αγοράσει κάποιος από το Sal;

Διακοσμητικά ξύλινα αντικείμενα για το σπίτι και το γραφείο, μικρά έπιπλα και αξεσουάρ για τα αγαπημένα μας κατοικίδια, καθώς και διάφορα κοσμήματα.

Sal-Works-3.jpeg?mtime=20231024163257#asset:441595

Πού μπορεί να σε βρει κάποιος;

Το Sal βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ορφανίδου 2. Αυτή την περίοδο ανανεώνω και την ιστοσελίδα του καταστήματος, η οποία πρόκειται να ανοίξει στις επόμενες μέρες, οπότε μείνετε συντονισμένοι! Επίσης, μπορείτε να βρείτε το Sal Works στο Instagram.

Ήταν δύσκολο ήταν το εγχείρημα και το ξεκίνημα μιας τέτοιας επιχείρησης; Πόσο ισχυρός είναι ο ανταγωνισμός;

Όπως συμβαίνει με κάθε νέα αρχή, έτσι και η δική μου είχε τις δυσκολίες της. Ωστόσο, με μεγάλο αγώνα αλλά και τη στήριξη της οικογένειάς μου και των φίλων μου, μέρα με τη μέρα προσπαθώ να τις ξεπερνάω.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης; Μ' άλλα λόγια, γιατί να προτιμήσει κάποιος τα προϊόντα σου;

Τα ξύλινα αντικείμενα που δημιουργώ έχουν προσωπικότητα και χαρακτήρα. Δεν αποτελούν προϊόν μαζικής παραγωγής και έχουν σχεδόν μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον.

Πώς φαντάζεσαι την επιχείρησή σου σε 5 χρόνια από τώρα;

Πιστεύω πως το εργαστήριό μου, μόλις καταφέρει να ξεπεράσει τις αρχικές δυσκολίες που κάθε επιχείρηση αντιμετωπίζει στις μέρες μας και με τη σωστή επαγγελματική καθοδήγηση, θα μπορέσει να γίνει ένα παράδειγμα υγειούς γυναικείας επιχείρησης και να δώσει μια φρέσκια δημιουργική πνοή στην ελληνική αγορά.

Πώς έμαθες για το The People's Trust;

Από το διαδίκτυο, σε αναζητήσεις που έκανα για φορείς υποστήριξης μικρών επιχειρήσεων. Στην αρχή μου φάνηκε αυτό που λέμε “too good to be true”, καθώς οι περισσότεροι έχουμε μια μικρή καχυποψία σε ανάλογα θέματα.


Sal-Works-5.jpeg?mtime=20231024163256#asset:441594

Με ποιο τρόπο σε βοήθησε ο οργανισμός;

Ο οργανισμός με βοήθησε να αναβαθμίσω τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, αλλά και να εξελίξω την επιχειρηματική μου ιδέα μέσα από τα σεμινάρια επιχειρηματικότητας που παρέχει.

Θα πρότεινες το The People's Trust σε έναν νέο επιχειρηματία και γιατί;

Φυσικά! Η βοήθεια που παρέχουν είναι πολύτιμη για μια νέα επιχείρηση και, φυσικά, δεν σταματάει στο κομμάτι της χρηματοδότησης. Ο οργανισμός συνεχίζει να μας στηρίζει μέσα από τα σεμινάρια που διοργανώνει και να μας παρέχει συνεχή συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα.

Sal-Works-6.jpeg?mtime=20231024163253#asset:441590


Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr