NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη από το Envolve Entrepreneurship. Ο διαγωνισμός δέχεται επιχειρηματικές ιδέες από μαθητές/τριες Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας και της Ομογένειας

Το Envolve Entrepreneurship (envolveglobal.org), για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του “4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη”. Προσκαλεί μαθητές/-τριες σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, αλλά και της Ομογένειας, που έχουν μια αειφόρο επιχειρηματική ιδέα και ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα και τις startups, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 2 Απριλίου 2024. O διαγωνισμός έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους/τις εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων), μέσω της ιστοσελίδας https://bit.ly/educontest23.

Στόχος του μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας είναι να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα και την καινοτόμο σκέψη σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν και να εξοικειωθούν με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων και το σχεδιασμό επιχειρήσεων που έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Οι ομάδες των μαθητών/-τριών που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, καλούνται να υποβάλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας.

Επιπλέον, το Envolve διοργανώνει για τέταρτη χρονιά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας διάρκειας δύο ωρών, για μαθητές/-τριες, εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘΑ, με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας και αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του νέου επιχειρηματία». Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/envolveeducourse.

Μέχρι σήμερα, το Envolve Entrepreneurship έχει βραβεύσει 15 μαθητικές ομάδες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε Αττική, Δωδεκάνησα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία, ενώ έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων περισσότερων από 4.000 εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη πραγματοποιείται υπό τον πυλώνα της Ανάπτυξης Δεξιοτήτων του Envolve Entrepreneurship. Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που βρίσκεται στο προσκήνιο της καινοτομίας, από την ίδρυσή του, το 2012. To Envolve προσφέρει την υποστήριξή του μέσω πολυπληθών δραστηριοτήτων που οργανώνονται κάτω από τρεις πυλώνες: Επιχειρηματική Υποστήριξη (Founders Support), Ανάπτυξη Δεξιοτήτων (Upskilling) και Επιχειρηματική Καινοτομία (Businesss Innovation).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr